Рятувальники просять ківерчан не палити суху траву

10 Квітня 2020, 15:54
Рятувальники просять волинян не палити суху траву 898
Рятувальники просять волинян не палити суху траву

Щоденно служба «101» отримує десятки повідомлень про горіння посуші на відкритих територіях, пожежі в чагарниках, лісах і на торф’яниках.

Усі вони виникають через масове спалювання сухої рослинності, повідомив начальник Управління ДСНС України у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук.

Уже цього року рятувальники Волинської області ліквідували понад 300 пожеж в екосистемах на загальній площі понад 510 гектарів, у тому числі 14 пожеж на торфовищах та 7 у лісах. В Україні таких випадків – понад 15,5 тисяч.

«Закликаю кожного з вас: не спалюйте суху рослинність – це спричиняє знищення лісів, житлових будинків та господарських будівель, призводить до загибелі людей, тварин та птахів! Дим від  горіння торфовищ та сухої трави надзвичайно шкідливий для здоров’я дітей та дорослих! Пам’ятайте, що випалювання сухої рослинності – злочин, за який законодавством України передбачена відповідальність! Якщо ви стали свідком такого правопорушення, викликайте на місце події працівників правоохоронних органів за телефоном 102. Закликаю керівників органів місцевої виконавчої влади, усіх громадян об’єднати зусилля у боротьбі з пожежами в екосистемах. Вогонь на відкритій території спробуйте затоптати, засипати піском чи залити водою, погасити вогнегасником. Якщо пожежа набула значних розмірів, негайно телефонуйте за номером 101!» наголосив Володимир Грушовінчук.

Читайте також: Жителів Маневицького району просять не палити суху траву

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024