Великоднє богослужіння відбудеться за участі лише духовенства, – Ківерцівська РДА

11 Квітня 2020, 17:56
Нарада 2715
Нарада

Голова Ківерцівської райдержадміністрації Алла Гонтар провела нараду з сільськими, селищними головами, головам об’єднаних територіальних громад.

Про це інформує Ківерцівська РДА.

9 квітня під час наради обговорювали питання боротьби з поширенням  коронавірусу, святкування Великодня в умовах карантину, питання соціально-економічного розвитку окремих територій у Ківерцівському районі у 2020 році, заборону спалювання сухої трави, тощо.

Голова райдержадміністрації повідомила, що за результатами засідання комісії ТЕБ та НС першочергово виділять кошти з резервного фонду районного бюджету на забезпечення потреб медичних установ району в повному обсязі (в тому числі для сільських лікарських амбулаторій) для боротьби з коронавірусом. Звернула увагу присутніх і на прийнятому порядку поховання осіб, що померли від COVID-19.

«Постановою Уряду визначено, що карантин в Україні  діє до 24 квітня.  Оскільки пік захворювання очікується на 20 числа квітня, є ймовірність, що карантин буде продовжений. Водночас, ми розуміємо, що боротьба з недугою триватиме ще довго. Тому маємо діяти згуртовано. І дуже важливо працювати разом, адже лише спільними зусиллями нам вдасться максимально знизити ризики для населення і врятувати тисячі життів», – зауважила Алла Гонтар.

Під чвс наради обговорили також питання відзначення Великодня в умовах карантину.

«Наближаються святкові Великодні дні, які ми, вперше святкуватимемо в умовах карантину. Ми маємо вжити вичерпних заходів на дотримання вимог Уряду під час проведення Великодніх богослужінь та поминальних обрядів в період карантину на території району. Закликаю усіх до особистої та соціальної відповідальності та дотримання правил, які узгодили релігійні громади з правоохоронцями», – наголосила Алла Гонтар.

Цьогоріч Великоднє богослужіння відбудеться у храмах за участі лише священника, прислужника, дяка та осіб, які технічно обслуговують богослужіння та забезпечують онлайн-трансляцію, доступну для всіх. Спільних посвячень великодніх страв та верби у храмах і біля храму не проводитимуть.

Начальник Ківерцівського районного відділу У ДСНС України у Волинській області Андрій Кузьмов наголосив на відповідальності за спалювання сухої рослинності та акцентував на жахливих наслідках, до яких приводять підпали.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024