Ківерчан закликають бути обережними під час спалювання сухої рослинності

01 Березня 2017, 19:17
1552

З приходом теплої погоди ківерцівські рятувальники звернулися до жителів району обережно спалювати суху рослинність.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області звернулося  до жителів Волині. Про це повідомляє Ківерцівський РВ УДСНС.

З настанням теплої погоди збільшується ймовірність виникнення пожеж у лісах і на торфовищах через порушення правил пожежної безпеки. При спалюванні сухої рослинності на присадибних ділянках можливе перекидання вогню на житлові будинки та господарські споруди.

Продукти горіння створюють загрозу для здоров’я людини, погіршують видимість на автошляхах. Вогонь знищує гнізда птахів, комах,тварин, живі організми.

Для запобігання пожежам в екосистемах та житловому секторі, керівникам органів місцевого самоврядування та сільськогосподарських підприємств потрібно вжити заходів для роз’яснення мешканцям населених пунктів небезпеки порушення правил пожежної безпеки і застерегти від спалювання сухої рослинності та сміття на присадибних ділянках, полях, поблизу доріг і лісових масивів.

Відповідно до чинного законодавства за умисне чи необережне спалювання сухої рослинності передбачена адміністративна, а в окремих випадках і кримінальна відповідальність.

У випадку виявлення пожеж негайно вжийте заходи для приборкання загорання та повідомте про це підрозділи пожежно-рятувальної служби за телефоном «101».


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024