Після сварки з чоловіком, ківерчанка на день втекла з дому

20 Квітня 2020, 13:52
7323

У Ківерцях чоловік повідомив соціальну службу, що його співмешканка, залишила двох малолітніх дітей та протягом доби не з’являється додому.

Про це інформує Ківерцівська РДА.

Скоординувавши дії з поліцією, соціальна служба почали вивчати обставини справи. З’ясували, що матір покинутих дітей вночі повернулась додому, ймовірно дізнавшись, що її розшукують. Пояснюючи свій вчинок, жінка виправдовувалася сваркою з чоловіком, що виникла на підставі ревнощів та в стані алкогольного сп’яніння.

Жінку та її співмешканця попередили про відповідальність, в тому числі кримінальну, за неналежне виконання батьківських обов’язків та наголосили на недопущенні перебування в житлі сторонніх осіб, вживання алкогольних напоїв, вчинення дебошів та залишення дітей без нагляду.

«Прикро, що такі випадки непоодинокі. У зв’язку із запровадженням в Україні активних карантинних заходів діти припинили відвідування закладів освіти та цілодобово перебувають вдома, тому зріс ризик незабезпечення першочергових потреб дітей в сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах такими як  харчування, належний догляд, в першу чергу – безпека. Такі сім’ї особливо вразливі, адже часто вони обмежені в ресурсах для забезпечення потреб дітей, що, звісно,  викликає занепокоєння. Тож від вчасного визначення ймовірних ризиків для життя і здоров’я дитини та проведення оцінки рівня її безпеки часто залежить здоров’я, а іноді й життя дитини», – каже керівниця службою у справах дітей Ківерцівської райдержадміністрації Наталія Скубій.

 


 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ківерці у facebook, де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024