Ківерцівські поліціянти-хабарники, втікаючи від погоні колег, викидали докази

08 Березня 2017, 09:30
1441

На Ківерцівщині інспектори «за старою звичкою» запропонували порушникові дати хабар і обійтися без складання протоколу.

Працівники внутрішньої безпеки Національної поліції у Волинській області спільно з СБУ піймали інспекторів з нагляду за дорожнім рухом на отриманні чергового хабаря. Про це повідомляє департамент внутрішньої безпеки Нацполіції у Facebook.

Поліціянти збирали «штрафні санкції» у порушників ПДР на місці несення служби.

За наявною оперативною інформацією УВБ поліції регіону стало відомо про «самодіяльність» кількох співробітників Управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області. Усвідомлюючи протиправність своїх дій, троє інспекторів з дорожнього нагляду, попередньо змовившись, вимагали і отримували хабарі з водіїв, за непритягнення їх до адміністративної відповідальності.

Обласна прокуратура розпочала за цими фактами кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

 


 

Під час оперативних спільних відпрацювань внутрішньою безпекою Національної поліції та Управлінням СБУ задокументували один з таких епізодів.

Капітани поліції, під час служби у Ківерецькому районі, зупинили автомобіль, водій якого перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Всупереч законодавству інспектори запропонували порушникові обійтися без складання протоколу, «сплатити» 9 тисяч гривень штрафу на місці і їхати спокійно далі. Сторгувавшись на 8 тисячах, чоловік передав їх поліціянтам і збирався рухатись на автівці в попередньому напрямку, однак дорогу йому заблокували працівники ВБ.

 


 

Такого повороту ситуації не чекали і самі інспектори, тож на службовому транспорті вони спробували втекти з місця події. А, щоб позбутися доказів своєї протиправної діяльності, втікачі почали на ходу викидати з автомобіля грошові кошти та талони на паливо, які вони отримали від водіїв у якості відкупу. Під час погоні поліціянти, на зразок тих же порушників, самі почали створювати аварійні ситуації, тиснучи на газ, доки не закінчилось пальне. Проте поблизу села Завітне, того ж району, оперативники внутрішньої безпеки їх наздогнали.

 


 

Під час особистого огляду інспекторів, їхнього автомобіля та зібраних викинутих «речдоків» було вилучено 140 доларів США, 150 євро, 4,2 тисячі гривень (не враховуючи останнього хабаря у розмірі 8 тисяч гривень) та талони на 690 літрів палива.

 


 

Наразі тривають заходи, спрямовані на притягнення здирників до відповідальності.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024