Як в умовах карантину працює Ківерцівський ринок. ВІДЕО

07 Травня 2020, 09:53
Фото ілюстративне 5268
Фото ілюстративне

На Волині з 1 травня запрацювали три продовольчих ринки.

Усього в області їх 32, – розповів Суспільному начальник відділу Держпродспоживслужби Назар Орел. Відновили роботу ринки у Ківерцях, Любомлі та Володимирі-Волинському.

У місті Ківерці до відкриття продовольчого базару готувалися два дні, – каже завідувачка ринку Мар’яна Ривко.

«Ми мали зробити захисні екрани між продавцем і покупцем. Ми мусимо робити що три години вологе прибирання щитків, прилавків, території ринку. Одна людина це все робить. Мене контролює Держпродспоживслужба, яка проводить відеозйомку. Контролює мене і наш ветлікар-лаборант. Ми заповнюємо чек-листи кожних дві години, – розповідає завідувачка Ківерцівського ринку Мар’яна Ривко.

Ринок розташований на території майже 7 тисяч квадратних метрів. Мар’яна Ривко каже: щодня тут працюють 22 продавці, між кожним відстань 3 метри.

Покупців одночасно може бути 35. В кожного при вході вимірюють температуру тіла. До завершення карантину ринок у Ківерцях працюватиме з 8 до 13 години щодня.

Понад 20 років торгує на ринку свіжиною Світлана Мазур. Жінка розповідає: тричі на день дезінфікує прилавки, час та дату дезінфекції записує у журнал. Перед вагою встановили захисний екран, гроші отримує через віконце.

«Такого ми ще не зустрічали, щоб було так скупо, і так страшно, як зараз отут. Хочемо, щоб оце все минулося, стало усе на свої місця і до нас потягнулися люди знов. Покупці приходять, але менше, набагато менше», – каже підприємиця Світлана Мазур.

Читайте також: Ринок в Ківерцях одним із перших в області відновив роботу

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024