Ківерцівську молодь навчали конституційним тонкощам

11 Березня 2017, 17:24
1448

У Ківерцівському медичному коледжі волонтер з нардепом провели лекцію «Суть Конституції та її роль в повсякденному житті».

Ця лекція є заключним етапом заходів на Волині, які відбувались упродовж місяця у Луцьку, Володимирі-Волинському, Ковелі та  Ратному.

Проект організували для підвищення рівня свідомості підростаючого покоління, впровадження розуміння, що Конституція створюється самими громадянами для себе, без впливу політичних сил. Адже Головний Закон країни створений передусім для народу. Саме за допомогою правової обізнаності та свідомості громадян успішно працюють закони у високорозвинених країнах світу.


 

Дуже важливо робити просвітницьку діяльність передусім серед молоді щодо застосування на практиці Основного Закону у повсякденному житті. Також важливо наголошувати, що консультації зі своїми громадянами про вдосконалення Конституції є показником розбудови демократичних принципів та процесів всередині країни і це служить добрим каталізатором розвитку громадянського суспільства в цілому.

«Такі заходи спрямовані передусім на підвищення рівня політичної соціалізації молодого покоління, ефективного донесення до молоді знань про роль громадянина, його права та обов’язки, важливість участі кожного в конституційному процесі. Знання про наші права формують в нас громадянина і саме від нашої громадянської позиції залежить розвиток нашої держави. Яскравим прикладом свідомості українського народу була єдність під час Революції Гідності. На жаль, Україна й надалі продовжує платити велику ціну, захищаючи наше мирне небо на сході країни. Тому задля успішного майбутнього нашої Вітчизни громадянське суспільство має створювати фундаментальні основи для свого розвитку і розбудови», - зауважив організатор Руслан Теліпський.


 

Учасники ознайомились з особливостями Конституції, її основними функціями, а завдяки інформативним відеороликам дізналися й про те, як правильно розбудовувати конституційний процес і долучатись до створення Основного Закону. Студенти медичного коледжу отримали відповіді на свої запитання та здобули ті знання, які необхідні у повсякденному житті.

Усім слухачам роздали додаткові матеріали: новий примірник Конституції України та посібник з участі громадян у конституційному процесі.


 

Просвітницькі заходи організував Міжнародний центр перспективних досліджень за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в рамках проекту «Використання світового експертного досвіду та проведення публічних консультацій в процесі внесення змін до Конституції України».


 

Лекції підготував регіональний представник Міжнародного центру перспективних досліджень на Волині, волонтер і керівник ГО «Так Треба» Руслан Теліпський, а допомагали йому в цьому почесний громадянин Волині та міста Луцька, народний депутат І-го скликання, котрий і створював Конституцію України Андрій Бондарчук та інспектор Управління патрульної поліції Луцька, лейтенант поліції Дмитро Слабенко.

Відео Громадське.Волинь:




















 
















 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024