Прилуцьке готове приєднатись до луцької громади

12 Березня 2017, 18:49
2266 Джерело: #Прилуцьке, #ОТГ, #Валентин Арчибасов, #Сергій Григоренко

Село Прилуцьке повідомило, що готове бути частиною об’єднаної територіальної громади міста Луцьк.

Про це на прес-брифінгу розповів заступник міського голови Сергій Григоренко у п’ятницю, 10 березня, - пише Район.Луцьк.

Нагадаємо, що у жовтні 2016 року депутати міської ради схвалили договори про співпрацю з селом Прилуцьке Ківерцівського району, які мали стати першим кроком на шляху до об’єднання в одну територіальну громаду.

До слова, основними положеннями договорів про співпрацю між Луцькрадою та сільською радою Прилуцького є культурне життя, інфраструктура та медицина.

Сергій Григоренко розповів, що сільський голова села Прилуцке Валентин Арчибасов повідомив про готовність мешканців до об’єднання з містом. Проте, згідно до закону про об’єднання громад, ініціатива має надійти від центру майбутньої громади. Відтак, керівництво села чекає від Луцька на офіційну пропозицію. За словами заступника мера, відповідний проект рішення буде готовий у міській раді уже наступного тижня.

«Але виникає у нас така процедурна проблема – згідно до закону про об’єднання громад, може бути три ініціатори цього об’єднання – міський голова (на жаль його у нас зараз немає), громадська ініціатива, або третина депутатів міської ради. Коли перший проект рішення, де ми ініціюємо процедуру об’єднання в одну територіальну громаду, буде готовий, я надішлю його – хай депутати підпишуться. Як тільки ми набираємо не менше третини підписів, то ми можемо пускати це на розгляд сесії. Якщо підтримає сесія – надсилати Прилуцьку», – розповів заступник мера.

Проте зауважив, що процедура об’єднання не є швидкою – після сесій та громадських слухань в обох громадах, потрібно отримати висновок обласної державної адміністрації та висновок Кабінету Міністрів.

«Але пропоную цей процес розпочати і це буде перша ластівка, що перша громада з великою долею вірогідності скаже «так» на нашу пропозицію». – констатував Сергій Григоренко.

 

Коментарі
13 Березня 2017, 17:12
За приєднання Прилуцька до Луцька деже слушна пропозиція. найбільше болюча проблема сполучення найближчого села до обласного центру – транспортна. Немає нормального сполучення, по святах і вихідних вже давним давно не ходить автобус так, як слід. А містяни, тож чи не третина вихідці цього населеного пункту: там і церква, там і пам'ять про рідних на цвинтарі, звідтіль курсують на роботу в мусто. Коли нарешті розв'яжуть цю проблему по-людськи і для людей. А транспорт курсує мимо села, що стоврює неабиякі пробьлеми, особливо для людей поважного віку.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром