Ківерчани крали цінну деревину

13 Березня 2017, 19:15
2635 Джерело: http://lis.volyn.ua/?p=22171

Ківерцівська лісова охорона 12 березня виявила лісопорушників.

Самовільну рубку здійснили у 135 кварталі Ківерцівського лісництва. Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Два чоловіки з Ківерців встигли спиляти дуба діаметром 56 сантиметрів та розкряжили його на 4 колодки по 3 метри. Проте вивезти з лісу цінну деревину порушники не встигли – завадили цьому працівники лісової охорони.

Сталося це близько 18 години 12 березня під час спільного рейду лісової охорони державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство» та мобільної рейдової бригади. Лісопорушників вдалося спіймати на гарячому.

 


 

Хоча чоловіки намагалися виправдатися і заперечували свою причетність до незаконної рубки, факти (у тому числі й наявність бензопили) свідчили про інше.

Варто зазначити, що при падінні зрізане дерево зламало вільху. Тож природі завдали подвійної шкоди.

Сума збитків при цьому склала близько 18 тисяч гривень.

На місце прибули працівники поліції.

Наразі тривають слідчі дії. Покарання та розмір штрафу для лісопорушників визначить суд.

На жаль, такі випадки непоодинокі. Лише минулого тижня ми повідомляли про виявлену ківерцівською лісовою охороною крадіжку 3 дубів, де сума завданих збитків сягнула майже 50 тисяч гривень. Матеріали справи передали у правоохоронні органи. За фактом відкрили кримінальне провадження.

А незадовго до того працівники цуманської мобільної рейдовової бригади затримали порушників, які зрізали понад столітнього дуба у межах Ківерцівського НПП.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024