Цумань: у виправній колонії поменшало ліків

15 Березня 2017, 19:11
2339 Джерело: http://vol.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=204020

Прокуратура області з медиками та спеціалістами контролюючих органів провели перевірку додержання вимог законодавства медичного обслуговування засуджених осіб у Маневицькій та Цуманській виправних колоніях.

З'ясувалося, що у медичних частинах виправних закладів за останні 2 місяці зменшилася кількість медичних препаратів, - інформує прес-служба прокуратури області.

Це пов’язано з обмеженням фінансування для придбання медикаментів та розхідних матеріалів, а також з відсутністю фінансування для покращення матеріально-технічної бази медичних частин.

Минулоріч Управління державної пенітенціарної служби в області та установи виконання покарань вжили недостатньо заходів задля покращення медичного забезпечення в’язнів в установах. З цього приводу органи прокуратури області вносили документи реагування.

У рамках програми протидії туберкульозу на 2012-2016 роки у 2016 році передбачили та Волинською обласною Радою виділили кошти на облаштування спецпалат у відповідності до міжнародних стандартів. Відтак територіальне управління охорони здоров'я таку спецпалату облаштовало в обласному територіальному медичному протитуберкульозному об’єднанні.

За результатами проведених у минулому та поточному роках перевірок з питань медико-санітарного забезпечення органи прокуратури області внесли 14 вказівок. За результатами їх розгляду 11 осіб притягнули до дисциплінарної відповідальності. Дві таких вказівки ще перебувають на виконанні.

Окрім того, у цьому році розпочали одне кримінальне провадження за фактом грубого порушення діючого законодавства та нормативних документів щодо організації медико-санітарного забезпечення працівниками Цуманської випраної колонії.

Нагадаємо, з 27 грудня 2016 по 5 січня цього року працівники установи, встановивши неправильний діагноз, надавали неналежну медичну допомогу засудженому.

У подальшому чоловіка відправили на термінову госпіталізацію до міжобласної багатопрофільної лікарні для засуджених при Львівській установі виконання покарань № 19. Там він 13 січня й помер. За цим фактом триває досудове розслідування.

Прокуратура області запевняє, що додержання прав засуджених на медико-санітарне та матеріально-побутове забезпечення перебуває на її постійному контролі прокуратури.

Також читайте:

Цумань: прокуратура виявила у виправній колонії понад 300 порушень

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024