12 засідання райради: що обговорювали на комісії

15 Березня 2017, 21:50
1479 Джерело: http://kalushosvita.if.ua

Чергове 12 засідання постійної комісії районної ради відбулося14 березня.

Це комісія з питань депутатської діяльності та етики, дотримання прав людини, свободи совісті, законності, обороноздатності та боротьби із злочинністю, – про це повідомляє Ківерцівська районна рада.

Засідання пройшло під головуванням Анатолія Пушкіна.

Депутати підтримали заяву «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» щодо спроб силового припинення торговельної блокади ОРДЛО:

«Використавши підрозділи силовиків для припинення блокади залізничного сполучення з окупованими територіями поблизу станції Кривий Торець, українська влада перейшла межу демократії та моралі. Військових-добровольців, які відіграли вирішальну роль у стримуванні російської агресії на сході України у 2014 році, вчора затримали як злочинців. Репресії проти патріотів стають все більш очевидними. Нинішня влада наполегливо крокує шляхом своїх попередників.

Силові методи не виправдовує ні «турбота» про безробітних мешканців окупованого Донбасу, ні начебто необхідність зняття блокади для запровадження точкових санкцій проти Росії з боку ЄС, про що твердять у Адміністрації Президента. Українська влада мала б активніше просувати на міжнародній арені вимогу санкцій через загострення ситуації в Авдіївці, а не спрямовувати свої зусилля на боротьбу з власним народом!

«Українське об’єднання патріотів – УКРОП» засуджує затримання учасників блокади, яке було здійснене під виглядом контрдиверсійної операції. Переконані, що СБУ має боротися зі справжніми ворогами України, а не з тими, хто не на словах, а на ділі вибиває фінансовий ґрунт з-під ніг окупантів, блокуючи торгівлю. УКРОП вимагає від Президента України покарати організаторів та виконавців цієї ганебної зачистки патріотів, від якої постраждали і четверо представників нашої партії, та не допустити переслідувань учасників блокади в майбутньому. Час зрозуміти, що сила влади – у підтримці свого народу, а не в багнетах правоохоронців. Подальше загострення ситуації на залізничних блокпостах – це прямий шлях до суспільного збурення, яке вже шириться Україною, відкритого протистояння з патріотичними силами та появи нових «редутів» опору свавіллю влади в різних регіонах нашої держави.

УКРОП наполягає на тому, що єдиним цивілізованим виходом із ситуації є повне припинення торгівлі з непідконтрольними Києву районами Луганщини та Донеччини та ухвалення законопроекту про статус окупованих територій. Ми вимагаємо розгляду цього документа в парламенті не пізніше четверга.

Закликаємо владу схаменутися і в День українського добровольця проявити солідарність із тими, хто захищав Україну за покликом серця на фронті та продовжує робити це сьогодні на блокадних редутах!

Слава Україні!»

Начальник Ківерцівського відділу поліції ГУНП у Волинській області Юрій Столярчук та виконуючий обов’язки керівника Маневицької місцевої прокуратури Олександр Сопронюк проінформували депутатів про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території району у 2016 році. Члени комісії схвалили ці проекти рішень для розгляду на черговій сесії районної ради.

В свою чергу, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Розум ознайомила депутатів з інформацією про виконання рішення райради від 3 березня 2016 року №4/11 «Про затвердження районної Програми підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2016 рік».

Також члени комісії розглянули ряд інших проектів рішень, а саме:  «Про призначення Михайленко Л.П. на посаду редактора редакції Ківерцівської районної газети «Вільним шляхом», «Про затвердження списку присяжних», «Про внесення змін до  Регламенту роботи  Ківерцівської районної ради Волинської області сьомого скликання» та «Про розпорядження голови районної ради, прийняті в міжсесійний період з питань що підлягають затвердженню районною радою».

Депутати підтримали та внесли на розгляд пленарного засідання райради звернення депутатів Ківерцівської районної ради до Президента України, Верховної Ради України, Волинської обласної ради про визнання осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах бойових дій у період її проведення, бійцями-добровольцями антитерористичної операції, а також Звернення Ковельської районної ради до Державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості».

Члени комісії погодили перелік питань, що вносяться на чергову 13 сесію районної ради.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024