Ківерчани гуртуються, щоб урятувати озеро Молодіжне

23 Травня 2020, 15:18
Озеро Молодіжне 8640
Озеро Молодіжне

У Ківерцях громада об'єднується, аби врятувати озеро Молодіжне. 

Про це стало відомо із серії фейсбук-публікації у новоствореній спільноті «Молодіжне Озеро». 

«Раніше Комсомольське, тепер Молодіжне... Озеро, що об'єднувало нас кожного літа і дарувало щирі емоції та незабутні моменти. Протягом багатьох десятиліть ківерчани проводили там своє дозвілля. Хтось вчився плавати, а хтось сміливо перепливав з одного берега на інший. Кожного року щасливі, але заплакані випускники приходили до озера, щоб провести своє дитинство та зустріти світанок.

Але куди випускники прийдуть цьогоріч?На місце, що скоріше нагадує пустелю? Озеро Молодіжне на межі зникнення!

Звісно, це не Світязь, масштабної популярності ця проблема не буде мати, але нам, ківерчанам, не може бути байдуже.Ми не маємо права на це закрити очі.
Ми маємо об'єднатися та рятувати близьке нашому серцю місце. Бо хто ж, як не ми?» – емоційно написав у мережі користувач Мирослав Дейна.

Серед причин обміління озера чоловік вважає відсутність опадів, недбалість влади та громадян у відношенні до водойми. Він закликає ківерчан у першу чергу почати із себе: поводитися на водоймі належним чином, не рибалити, коли це заборонено, не засмічувати озеро та територію навколо. Наступним кроком до порятунку Молодіжного є гуртування однодумців та формулювання петиції за порятунок озера. Тоді, спільно з владою та спонсорами можна буде вже робити масштабні кроки. 

Читайте також: Підприємець із Олики закупив для психлікарні безконтактні термометри

Коментарі
23 Травня 2020, 20:38
Спитайте попередніх керівників міста як вони копали, наповнювали водою, робили благоустрій.....
24 Травня 2020, 22:11
Ну і як же ви його врятуєте....? Як нема опадів, то нема! Де взяти стільки водички...? На жаль, нічого не получиться... Одна надія на проливні дощі....
24 Травня 2020, 22:14
Ніпрощо. Написали бо нема чим більше зайнятися.
24 Травня 2020, 22:20
Написати в ООН, зеленому пірзідєнту, але самому палець в палець не вдарити.<br/>Замулення, висихання і зневоднення йде не один рік, а засмічення - постійно. <br/>Тільки зараз проснулись від сплячки?<br/>Та всім воно не сіло, не впало.., крім вас самих., як і вся Україна. Ніхто не буде робити за вас
24 Травня 2020, 23:11
Добре буде для громади, якщо відновимо озеро. Щоб очистити, пляж обладнати. Поруч не так багато для купання водойм. Якщо буде потрібно, то прийду і допоможу. А то кожен сидить і жде що хтось прийде, махне чарівною паличкою і озеро відновиться. Робити треба, хто вміє підтягувати проєкти, кошти, а хто вміє руками, то робити руками.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024