В Олиці посилили карантинні обмеження

24 Травня 2020, 10:13
Психлікарня в Олиці 6649
Психлікарня в Олиці

У селищі Олика посилили карантинні обмеження у зв'язку зі спалахом коронавірусу.

Таке рішення прийняли на засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у п'ятницю, 22 травня. Про це інформує пресслужба Ківерцівської РДА. 

Зокрема, розглянули питання про вжиття протиепідемічних заходів, пов’язаних з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 на території Олицької селищної ради. З метою локалізації вогнища захворювання, прийняли наступні рішення:

  • заборонити функціонування роздрібних, агропродовольчих, стихійних ринків, на території селищної ради відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»;
  • організувати проведення дезінфекційних заходів у жилих, виробничих, навчальних, санітарно-побутових та інших приміщеннях, будівлях і спорудах;
  • вжити додаткових заходів до виявлення та обслуговування одиноких осіб та осіб, які одиноко проживають, серед громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, осіб, які перебувають на самоізоляції, та організувати належний соціальний супровід.

Директору комунального підприємства «Волинська обласна психіатрична лікарня м.Луцька» рекомендували стаціонари та відділення перевести в закритий режим із постійним цілодобовим перебуванням персоналу без виходу за територію закладу на найближчі 14 днів із відповідною організацією харчування, побуту, санітарно – гігієнічних заходів та відповідною оплатою медичних працівників та обслуговуючого персоналу (при можливості 300% до окладу). Здійснювати обстеження  методом ПЛР 100% працівників закладу та пацієнтів з метою відокремлення хворих від здорових. Дефіцит кадрів, який, можливо, виник у відділенні в смт Олика, покрити за рахунок працівників, що працюють в інших структурних підрозділах КП «Волинська обласна психіатрична лікарня м.Луцька» Волинської обласної ради із організацією їх довезення.

Читайте також: Найбільше хворих на коронавірус у Ковелі та на Ківерцівщині, – Тетяна Щербак

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024