У Ківерцях онкохворому атовцю небайдужі зібрали понад 12 тисяч гривень

18 Березня 2017, 14:40
5671

Благодійна виставка «ART vs WAR» (Мистецтво проти війни) відкрилася 17 березня у Ківерцях.

Учасників дійства та усіх охочих взяти участь у добрій справі гостинно запросили у кафе «Супутник».

Всі зібрані кошти передадуть на лікування раку дітей і бійця АТО з Горохівщини Володимира Бабія.

Свої роботи представили художниця Вікторія Романюк, атовці, які проходять реабілітацію в рамках благодійного проекту «Арт постріл» при арт-студії «П’ятерня» заслуженого художника України Леоніда Литвина, координатор проекту Руслана Кашаюка, вихованці студії образотворчого мистецтва «Етюд» Ківерцівського районного ЦДЮТ, студенти ВДУКіМ ім.Стравінського, сам Володимир Бабій та інші.

Студенти ВДУКіМ імені Стравінського
Студенти ВДУКіМ імені Стравінського

 

Щоб розважити присутніх організатори підготували зворушливу пісню про маму від Вікторії Поліщук на слова та музику Миколи Мозгового «Материнська любов», щемливу мелодію від скрипальки Анастасії Гарбузи і гру на саксофоні від директора Ківерцівської музичної школи Валентина Окапінського.  А працівники кафе пригостили усіх смачним і вишуканим фуршетом.

Директор Ківерцівської музичної школи Валентин Окапінський  зіграв на саксофоні
Директор Ківерцівської музичної школи Валентин Окапінський зіграв на саксофоні

Скрипалька Анастасія Гарбуза
Скрипалька Анастасія Гарбуза

Вікторія Поліщук заспівла пісню «Материнська любов»
Вікторія Поліщук заспівла пісню «Материнська любов»

 

Головні управлінці міста та району, декан Ківерцівського району УПЦ КП митрофорний протоієрей Іван Семенюк привітали з таким гарним початком і запевнили, що й надалі будуть організовувати подібні дійства.

Зліва направо: голова Ківерцівської райради Григорій Недопад, заступник голови Ківерцівської райдержадміністрації Юліан Таранчук, міський голова Володимир Жгутов, в центрі за мікрофоном - декан Ківерцівського району УПЦ КП митрофорний протоієрей Іван Семенюк
Зліва направо: голова Ківерцівської райради Григорій Недопад, заступник голови Ківерцівської райдержадміністрації Юліан Таранчук, міський голова Володимир Жгутов, в центрі за мікрофоном - декан Ківерцівського району УПЦ КП митрофорний протоієрей Іван Семенюк

 

Своїм одкровенням поділилася ківерцівська лікарка, яка рятувала життя в зоні бойових дій нашим бйцям. Вона не з чуток знає, що таке боротись з хворобою і розповіла про те, як склалася доля Володимира Бабія. Хлопцю всього 21 рік, а він вже встиг побувати у розвідгрупі легендарного 3-го батальйону «Звіробій». Коли йшов служити, то був здоровий, а зараз у нього онкозахворювання 4-го ступеня. На жаль, так склалося, що в багатьох містах України йому відмовляли у лікуванні. Волинські волонтери та лікарі посприяли, щоб зараз Володимир пройшов курс опромінення у Волинському онкодиспансері. Але надалі його чекає хіміотерпія і дороговартісний курс реабілітації.

Не зважаючи на це, боєць налаштований оптимістично і закликав, не говорити про погане, бо вже поправився на 20 кілограмів і вірить у своє одужання. Разом з Тетяною Білінські він подякував усім тим хто, організував благодійну ярмарку і просто всіляко підтримує.

Варто зазначити, що Володимир також представив свої картини.

«Зазвичай я малюю картини на релігійну тематику зі святими, небом, янголами. Часто до мене приїжджають в гості провідати. Одного разу я запропонував дівчатам, якщо вони хочуть, разом щось намалювати. Так, наступного разу я з Діаною Сацюк намалював цю картину. Зазвичай молоді дівчата люблять малювати щось романтичне. Тому так і вийшло», – розповів про одну з них Володимир Бабій.


 

Завітала на свято і талановита мисткиня і громадська активістка Вікторія Романюк, яка багатьом відома ще з Майдану. Її роботи розкупили чи не найшвидше.

«Я обирала для виставки здебільшого світлі картини, в яких побільше доброти. Просто не могла не взяти участь у цьому, тому що сама займаюсь волонтерською діяльності. Була на Майдані. Це для мене дуже важливо»,  – розповіла Вікторія Романюк.



картини Вікторії Романюк
картини Вікторії Романюк

В результаті, завдяки клопіткій праці організаторів і учасників вдалося зібрати 12 тисяч 705 гривень.

P.S. Після оголошення суми продали ще декілька робіт, тому остаточна сума склала 13 тисяч 395 гривень.


















мисткиня Вікторія Романюк
мисткиня Вікторія Романюк














 

Антоніна АНДРІЙЧУК

Коментарі
18 Березня 2017, 20:44
Співала Вікторія Поліщук. Сл. та муз. Миколи Мозгового &quot;Материнська любов&quot;.<br/>Гра на скрипці - Анастасія Гарбуза.<br/>Гра на саксофоні - Валентин Окапінський. <br/>Після оголошення суми продалось ще декілька робіт, тому остаточна сума 13 395грн.<br/>(прошу модераторів сайту виправити, бо в статті написано Олександр Окапінський, а під світлиною Володимир Окапінський, а насправді Валентин Окапінський).
19 Березня 2017, 00:32
Організатори - Ківерцівська міська рада.
19 Березня 2017, 01:18
Головний режисер та ведуча - Ольга Поліщук.<br/>P/S. Ольго Володимирівно! Низький Вам уклін за підготовку та проведення даного арт-проекту!
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024