Громади Волині отримали більше 40 мільйонів гривень від продажу алкоголю та цигарок

27 Травня 2020, 13:23
Фото ілюстративне 2098
Фото ілюстративне

Завдяки легальному продажу алкогольної та тютюнової продукції у січні-квітні 2020 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 40,6 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції.

Це кошти, які громади отримали завдяки відповідальним представникам підприємництва, котрі реалізують алкогольні напої і тютюнові вироби легально. Саме такий продаж підакцизної продукції передбачає обов’язкове відображення у фіскальному чеку суми роздрібного акцизу, фактичним платником якого є споживач, інформує ГУ ДПС у Волинській області. 

Нині на Волині фіксують ріст сплати роздрібного акцизу – плюс 8,5 відсотка проти аналогічних показників минулого року. Тож у податковій службі краю звертаються до волинян з проханням купувати підакцизну продукцію у господарюючих суб’єктів, котрі мають відповідну ліцензію та реалізують товар лише з марками акцизного податку встановленого зразка.

«Придбання підакцизної продукції сумнівного походження, тобто без марок акцизного податку та у місцях, де не подбали про ліцензію, – це завжди ризик для здоров’я і життя. Окрім того, реалізація такого товару означає бюджетні втрати, зокрема для громади, на території якої здійснюється продаж. Волиняни мають бути обачними та відповідальними споживачами, цікавитися у продавця про наявність ліцензії та перевіряти у фіскальному чеку факт відображення суми акцизного податку. Така увага, насамперед до свого здоров’я, допомагатиме громадам отримувати додатковий фінансовий ресурс», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.

А небайдужих громадян про факти реалізації, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, просять негайно інформувати за номерами телефонів у м. Луцьк (0332) 777102 (чергова частина ГУ ДФС у Волинській області) або (0332) 724414 (управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Волинській області). Своє повідомлення ви можете також надіслати поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

Читайте також: Комп’ютерна академія ШАГ запрошує на День відкритих дверей онлайн

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024