Розповіли про хлопця, який загинув від удару струмом у Цумані

29 Травня 2020, 10:31
Хлопець загинув на опорі 9677
Хлопець загинув на опорі

27 травня у Ківерцівському районі 16-річний Ілля загинув унаслідок ураження струмом. Хлопець поліз на електроопору щоб зробити вдале фото, – розповів селищний голова Анатолій Дорощук.

Підліток не втримав рівновагу, при падінні зачепився за дроти, – повідомляє Суспільне.

Електроопора, на якій загинув хлопець знаходиться на околиці селища Цумань Ківерцівського району. Близько 19-ї разом із другом, школяр виліз на висоту 10 метрів.

«Нічого не віщувало біди, бо дитина не торкалася дротів, нічого, просто хотів у фейсбук краєвид. І товариш почув тріск», – розповідє Анатолій Дорошук.

Хлопця вдарило дугою, каже селищний голова. З його слів, товариш одразу покликав дорослих на допомогу. Напруга у цьому місці – 35 тисяч вольт, пояснили в обленерго. На місце події одразу прибув батько школяра.

«Тато цього хлопця самостійно спустив його із опори. Я як батько можу його зрозуміти, але наголошую, якщо так сталося, то у жодному випадку не намагайтеся самостійно людей звідти спускати», – сказав директор з охорони праці ПрАТ «Волиньобленерго» Михайло Кальчик.

Ілля навчався у школі селища Цумань, в 10-му класі. Був найстаршим з п'яти дітей у родині. Зі слів заступниці директора Лесі Зубенко, батьки приділяли належну увагу вихованню сина. Хлопець був спокійним та урівноваженим.

У зв’язку із загибеллю дитини, поліція веде слідство, розповіла речниця головно управління Нацполіції в області Ольга Бузулук. У Волиньобленерго просять жителів не гуляти поблизу охоронних зон ліній електропередач, ліній повітряних електропередач.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024