Санаторій «Пролісок» у Грем'ячому 49 років орендуватиме водолікувальний корпус за одну гривню

29 Травня 2020, 17:07
Санаторій «Пролісок» 2389
Санаторій «Пролісок»

Санаторій «Пролісок» у Грем'ячому укладе договір довгострокової оренди водолікувального корпусу, який звели нещодавно. 

Про це в ході робочого візиту домовилася голова обласної ради Ірина Вахович, інформують на сайті облради.

Голова обласної ради провела тристоронню зустріч із сільсьою головою Грем'ячного Наталією Мельник та директоркою  КП «Санаторій  матері  і  дитини  «Пролісок» Оксаною Бугайчук, щодо подальшого використання водолікувального корпусу, що на території оздоровчого закладу. Його було зведено в рамках реалізації проєкту «Розвиток співробітництва в галузі санаторно-курортного туризму на польсько-українському прикордонні», який втілювався в життя за Програмою транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013». 

«Сьогодні виникли певні юридичні неузгодженості щодо подальшого використання водолікувального комплексу. Цей проєкт вдалося реалізувати завдяки участі Грем’яченської сільської ради, яка взяла на себе всі етапи його реалізації, а також приймання-передачу уже готового об'єкту. За умовами участі у проекті, це могла зробити лише некомерційна структура, а відтак санаторій такої змоги не мав. Однак ми ж розуміємо, що тут використовуються усі комунікації, що належать санаторію і будувався цей комплекс головно заради того, щоб волинська оздоровниця розширила спектр послуг, які може надавати своїм клієнтам», – зауважила Ірина Вахович.

Сторонам вдалося знайти компроміс. 

«Ми попередньо домовились про те, що будемо укладати довгостроковий договір з пільговою оплатою, тобто за 1 гривню на рік. Відтак цей об'єкт, як цілісний майновий комплекс буде передаватися в оренду санаторію «Пролісок" терміном на 49 років. Для Волині це досить правильне рішення і всі від цього виграють. Санаторій знаходиться на території Гремяченської сільської ради і я сподіваюсь, що і в подальшому між ними буде гарна співпраця , адже це запорука розвитку цієї територіальної громади, зокрема, та Волині в цілому», – резюмувала  Ірина Вахович.

Читайте також: В Олиці не послабили карантин

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024