На Ківерцівщині висадили ліс дружби України та Туреччини

07 Червня 2020, 11:05
Дорога у лісі 3196
Дорога у лісі

Одинадцять тисяч дубів та лип висадили у національному природному парку «Цуманська пуща».

Нові насадження започаткували до Всесвітнього дня захисту навколишнього середовища, який традиційно відзначають 5 червня, ідеться на фейсбук-сторінці нацпарку.

До цього свята зазвичай проводять масові «зелені» заходи, акції з висадки дерев, прибирання територій тощо, які мають на меті привернути увагу громадськості до найбільш гострих екологічних проблем та продемонструвати відповідальне ставлення до природи. Ківерцівський НПП «Цуманська пуща» активно долучається до таких заходів. Зокрема, напередодні свята працівники парку заклали «Ліс дружби України та Туреччини імені Ататюрка» в урочищі Лопатень та висадили близько 11 тисяч саджанців дуба черещатого та липи середньолистої. 

Також дерева садили поблизу села Гайове. Спільно з працівниками Волинського військового лісгоспу (Луцьке лісництво) та небайдужими до природи працівниками АЗК WOG 01-28 «Струмівка» прибрали територію насадження сосни віком понад 100 років

«Надіємось, що започатковані ініціативи стануть гарною традицією в майбутньому, яка об’єднуватиме всіх небайдужих до природи рідного краю!» – пишуть на сторінці «Цуманської пущі». 











Читайте також: У Ківерцях волонтери прибрали берег озера Молодіжне

Коментарі
10 Червня 2020, 00:37
Ліс це класно!!!Але ніяк не можу зрозуміти яким боком Гайове і Лопатень до Туреччини???? Давайте ще якусь ділянку назвемо, наприклад, ліс дружби з Гондурасом, або з Папуа Новою Гвінеєю?Га??Як ідея??
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024