Як небайдужі садили чорнобривці уздовж дороги Луцьк – Жидичин

20 Червня 2020, 10:35
Саджання чорнобривців 3027
Саджання чорнобривців

Літня спека не стала на заваді трьом десяткам небайдужих мешканців Луцька та Ківерцівського району, які одного дня вирішили посадити квіти при дорозі. 

Громадська організація «Розвиток мікрорайонів міста» долучилася до акції відомого волинянина Василя Рижука «Квітучий прапор України». Разом вони у п'ятницю, 19 червня висадили 2 кілометри чорнобривців. Квіти садили уздовж велодоріжки, що веде із Луцька до Жидичина. 

Небайдужі мешканці взяли воду і сапки, одягнули робочий одяг та на завершення тижня вийшли під палюче сонце, аби зробити свій простір дещо затишнішим. Розсаду чорнобривців приніс Василь Рижук. Роботу почали о 17:00. 

Уздовж велодоріжки напередодні підготували ґрунт. Протягом акції тут висадили більше 5 тисяч саджанців чорнобривців. Окрім того, квіти посадили навколо зупинки громадського транспорту у селі Липляни. Тим часом волонтери громадської організації розмалювали зупинку. 

Роботу почали о 17:00
Роботу почали о 17:00

Розмальовування зупинки
Розмальовування зупинки

«Ми живемо у мікрорайоні «Вишків», і часто їздимо цією велодоріжкою. І от чогось нам тут бракувало. Якогось цвітіння... Зараз у країні в нас не найкращий час, тому треба самим собі дарувати позитив. Ми знали, що цим займається Василь Рижук, і не хотіли перетягувати собі його ініціативу. Тому звернулися і запропонували нашу співпрацю. Ми перша громадська організація, яка до нього долучилася. 

Цей досвід дуже легко перейняти. Треба просто захотіти. Сьогодні ми на зупинці зробили такий напис: Україна починається з тебе. Це слова В'ячеслава Чорновола. Вони означають, що кожному з нас під силу щось змінити. Люди, які будуть їхати з Жидичина на Вишків, побачать, що ми це зробили. І вони теж можуть», – розповідає голова правління ГО «Розвиток мікрорайонів міста» Наталка Грушка.

Наталка Грушка
Наталка Грушка

Чому саме чорнобривці – ми запитали у натхненника акції Василя Рижука.

«Чорнобривці – це символ нашої України. Символ наших матерів, бабусь. З давніх-давен Україна завжди цю квітку садила біля своїх дворів, біля доріг. Ця доріжка буде нам пам'ятною. Ми зробили спільну справу, бо навіть кілометр, два чи 10 буде добрим додатком до тих 700 кілометрів, які я зробив сам. Я хотів би, аби вся Україна була квітучою, а не заростала бур'янами. І хотів би, щоб справу, яку я започаткував, продовжили інші люди», – каже Василь Рижук. 

Василь Рижук за роботою
Василь Рижук за роботою



Наталка Грушка
Наталка Грушка

Україна починається з тебе!
Україна починається з тебе!




Саджанці чорнобривців
Саджанці чорнобривців








Читайте також:  Як у Ківерцях усувають наслідки негоди

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024