Слизький бізнес: як на Ківерцівщині вирощують равликів

21 Червня 2020, 13:30
Фото ілюстративне 4777
Фото ілюстративне

Волинянка Наталія Найдич з Ківерцівського району вирощує середземноморських равликів.

Жінка, колишня працівниця банку, розповіла Суспільному, як пробуджувати та розводити равликове стадо.

Ярослав та Наталія Найдичі облаштували равликову ферму в березні. Розповідають: хотіли мати власний бізнес. Під вольєр подружжя перетворили частину батьківського городу.

Зі слів Наталії Найдич, щоб розпочати справу, придбали у тернопільського фермера маточне стадо їстівних равликів.

Равлики виростають за 4-5 місяців.

«Для молодого равлика на шести сотках землі побудували такий своєрідний вольєр. Знизу – сітку, щоб равлик не втікав. Зверху – від птахів», – розповідає Ярослав Найдич.

Розплідник облаштували у приміщенні. Господарювати на равликовій фермі вчилися самотужки.

«Обов’язково равлика щоденно мити, поїти», – ділиться досвідом жінка.

За рік равлик відкладає 3 грами ікри.

Нині жінка готує равликові делікатеси лише для друзів і знайомих.

Наталія Найдич розповіла: восени планують продавати їх оптом.


Читайте також: Збирають гроші на операцію ківерчанину, який постраждав у ДТП

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024