Ківерцівські ліси продовжує знищувати короїд

05 Липня 2020, 17:11
Алла Гонтар 3857
Алла Гонтар

У Ківерцях відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це інформує Ківерцівська РДА.

3 липня члени комісії розглянули питання організації належної роботи із запобігання виникненню пожеж в екосистемах, особливу увагу приділили не допущенню стихійного лиха в лісових масивах, посівів зернових.

У засіданні комісії взяли участь керівники державних лісових господарств, що здійснюють свою діяльність на території району та директор і представники НПП «Цуманська пуща». Обговорено стан забезпечення лісокористувачів необхідними протипожежними засобами, технікою та їх готовністю оперативно реагувати на надзвичайну ситуацію, в разі її виникнення.

На адресу голови районної державної адміністрації надійшло звернення з проханням вжити заходів для організації захисту лісових насаджень від уражень захворюваннями (знищення короїдом соснових насаджень). Мова йде про заповідні території, які указом Президента України від 2010 року, віднесені до НПП «Цуманська пуща». Тому Алла Гонтар доручила відповідальним працівникам утворити робочу групу із залученням необхідних фахівців, яка в найкоротші терміни проведе обстеження зазначених у зверненні ділянок, дасть рекомендації щодо подальших дій. Відтак, будуть організовані відповідні заходи.

На засідання комісії завітали також підприємці, що здійснюють свою діяльність на території міста Ківерці у сфері торгівлі та громадського харчування, з проханням дозволити роботу їхнім закладам. Вислухавши людей, голова райдержадміністрації зазначила, що враховуючи поточну ситуацію з поширення на території району вірусної хвороби COVID-19, дозволити повноцінну роботу таких закладів на даний час не можна.

Також члени комісії заслухали інформацію представника Луцького міськміжрайонного  відділу Державної установи «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» Ярослава Комариці про ситуацію із поширення захворювання на COVID-19 в районі та прийняли низку рішень, що стосуються виконання доручень, визначених протоколом №26 позачергового засідання Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 2 липня 2020 року.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024