Екс-голова Ківерцівської райради Недопад: 5 цікавих фактів з життя

06 Квітня 2017, 16:10
2488

Григорій Недопад став першим заступником Луцького міського голови.

Він покинув посаду голови Ківерцівської райради, щоб стати «правою рукою» однопартійця, - пише Район.Луцьк.

Район.Луцьк пропонує ознайомитися з цікавими фактами із життя новообраного заступника.

Першим до рубрики потрапив «права рука» Григорій Недопад, який обійняв посаду першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради.

Донедавна голова Ківерцівської райради, першим заступником став не випадково. Товариські стосунки однопартійці Ігор Поліщук та Григорій Недопад не приховували – не раз з’являлися разом «на публіці».

Нині екс-голова сусідньої райради зайняв місце Тараса Яковлева, який був першим заступником Миколи Романюка та займався питаннями житлово-комунального господарства, муніципальної поліції, містобудування та архітектури, економічної політики, архітбудконтролю та міжнародного співробітництва.

Біографічна довідка

Недопад Григорій Вікторович народився 23 липня 1981 року у місті Рожище Волинської області.

З 1998 по 2004 рік навчався у Волинському державному університеті імені Лесі Українки (вчитель географії), а з 2004 по 2006 рік – у Міжреґіональній академії управління персоналом (менеджер бізнесу).

З 2001 по 2003 рік – майстер-обліковець ВАТ «Рожищенський сирзавод».

З 2003 по 2012 рік – старший комірник складу готової продукції відділу маркетинґу і збуту; помічник технолога виробничого відділу; інженер-механік служби головного інженера; заступник директора з загальних питаньТОВ «Торговий дім Любарт».

З 2012 року – директор спортивно-тренувальної бази «Дачне» ТОВ «Футбольний клуб «Волинь».

З 2015 року – директор ТОВ «Грін Ріелті».

У грудні 2015 року обраний на посаду голови Ківерцівської районної ради.


 

СТАВ ГОЛОВОЮ РАЙРАДИ ПІСЛЯ СУДОВОГО РІШЕННЯ

Кандидатами на посаду голови Ківерцівської районної ради спершу були Юліан Таранчук (БПП «Солідарність») та Володимир Юрчук («УКРОП»). Згідно з результатами таємного голосування, у кандидатів виявилося по 16 голосів, ще 2 бюлетені визнали недійсними.

Натомість кандидат від БПП на посаду голови райради Юліан Таранчук з цим не погодився і подав до суду позовну заяву про визнання бюлетенів дійсними. Втім, суд позивач програв.

Зважаючи на це, призначили нові вибори на посаду голови районної ради. Депутати від УКРОПу запропонували на цю посаду свого колегу Григорія Недопада. Він виявився єдиним претендентом. Пропозицію підтримали 32 депутати.


 

ЗАСНУВАВ ПП «ВОЛИНСЬКІ НОВИНИ»

Як повідомляли журналісти «Четвертої влади», керівником і водночас засновником ПП «Волинські новини» був Григорій Недопад. Його статутний внесок становив 80 гривень.

Співзасновником підприємства виступила приватна компанія з обмеженою відповідальністю «Мантімус Коммершиал ЛТД» – Кіпр. Адреса фірми: м. Лімассол, проспект Архієпископа Макарія ІІІ,155.

Розмір статутного внеску цієї фірми – 486 858 гривень. Загальний статутний фонд становив 486 938 гривень.



 

ВІД ЗАСНОВНИКА ЗМІ ДО «ВОРОГА ПРЕСИ»

Уже будучи екс-директором «Волинських новин», Григорій Недопад потрапив у скандал, пов'язаний зі сферою ЗМІ. 2016 року за його розпорядженням (Недопад на той час уже був головою Ківерцівської райради), керівника Ківерцівської районної газети «Вільним шляхом» звільнили з посади.

Однак колектив видання збурився. 13 серпня 2016 року чергове число тижневика вийшло з надписом «Протест» замість запланованих публікацій. На шпальтах спецвипуску з тиражем 1100 примірників колектив заявив про тиск з боку влади і виклав своє бачення таких змін. Зокрема, журналісти зазначили, що вважають такі дії районної ради прямим тиском на колектив редакції, перешкоджанням реформуванню друкованого ЗМІ, професійній діяльності та бажанням повністю підпорядкувати газету собі.

Натомість ківерцівська влада вважала, що за результатами аудиту, проведеному у «районці», бухгалтерія організації «кульгала», а порушення «тягнули на кримінал». Обидві сторони конфлікту не приховували, що яблуком розбрату стало майно, а саме приміщення редакції в центрі міста. Партія УКРОП звинувачувала видання в «рейдерському захопленні приміщення», у зв’язку з чим голова Ківерцівської районної ради Григорій Недопад увійшов у першу п’ятірку рейтингу «Вороги преси» , оголошеному Національною спілкою журналістів України 2016 року.

Зрештою, у листопаді 2016-го Кабмін затвердив перелік друкованих ЗМІ, реформування яких здійснюватимуть на першому етапі. Сюди увійшло 9 видань з Волинської області. Потрапила до переліку й Ківерцівська районна газета «Вільним шляхом», проте конфлікт з місцевою владою досі залишається нерозв'язаним.

НЕДОПАД – СПІВЗАСНОВНИК АГРОСАДИБИ

Родини Недопадів і Данильчуків із села Ольганівка Рожищенського району об’єдналися, щоб розвивати сільський зелений туризм, збудувавши агросадибу «Гаївка». Про це зазначали у публікації «Відомостей», датованої 2011 роком.

Зокрема, Григорій Недопад розповів журналістам, що прибиранням та готуванням страв у агросадибі, займалися його мама, тітка, дружина, а також жінка двоюрідного брата Миколи Данильчука.

«Спочатку виникла ідея створення зони відпочинку тільки для своєї сім’ї. Адже наші діти живуть в епоху урбанізації, і хочеться, щоб вони відпочивали не десь на асфальті чи бруківці, а поблизу справжнього лісу, купалися у чистому ставку, їли натуральні продукти. Одначе так склалося, що ми тут буваємо не часто, тому спочатку друзі, знайомі почали телефонувати з проханням про відпочинок у будиночку», – розповідав Григорій Недопад про ідею створення «Гаївки».

РАЗОМ З ІГОРЕМ ПОЛІЩУКОМ ЗАКЛИКАЛИ ДАЧНЕ ОБ’ЄДНАТИСЯ З ЛУЦЬКОМ

12 вересня 2016 року під час зборів жителів села Дачне Ківерцівського району, голова райради Григорій Недопад закликав селян подумати про співпрацю з Луцьком. Він наголошував, що до 2018 року уряд планує завершити процес об’єднання, і якщо цього не зробити добровільно зараз, то після 1 січня 2018 року об’єднання відбудеться вже у примусовому порядку.

Думку голови Ківерцівської райради підтримав і тодішній депутат Луцької міської ради, а нині в.о. мера Ігор Поліщук, розповівши мешканцям Дачного про переваги об’єднання із Луцьком.


Також читайте:

Голова Ківерцівської райради може стати заступником луцького міського голови.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024