Волинський лабораторний центр дозволив купатися у річці Путилівка

15 Липня 2020, 12:40
Річка Путилівка 3992 Джерело: Ківерцівський національний природний парк Цуманська пуща
Річка Путилівка

Для підтвердження можливості безпечного купання у водоймах Волинської області лабораторії обласного лабораторного центру провели дослідження проб води відкритих водойм у місцях масового відпочинку.

Про це інформує ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» та МОЗ України.

Результати лабораторних досліджень підтвердили безпечність купання станом на 13 липня в річці Стир у містах Луцьку, Берестечко Горохівського району, селищі Колки Маневицького району, її заплаві в урочищі Чебені Рожищенського району; річці Сапалаївка («Теремнівські водойми») у місті Луцьк; річці Путилівка Ківерцівського району, річці Стохід селища Любешів; річці Вижівка селища Стара Вижівка; в озерах Пісочне, Домашнє, Синове, Луки Старовижівського району; Світязь, Пісочне Шацького району; в озерах Турійське, Велимче Турійського району; в озері Добре Камінь-Каширського району, в озері Любʼязь Любешівського району; в озері В. Згоранське Любомльського району; в штучній водоймі мікрорайону Шахтарський міста Нововолинськ.

Нажаль, вода річки Турія з акваторію Ковельського міського пляжу не відповідає нормативам за показниками безпеки, про що проінформовали для вжиття заходів щодо виявлення причин забруднення води Турії та їх усунення територіальну Держпродспоживслужбу і Ковельську міську раду.

Контроль за якістю і безпечністю води поверхневих водойм в організованих місцях масового відпочинку населення забезпечують їх власники не менше двох разів на місяць впродовж оздоровчого періоду. Перевірки таких місць відпочинку на відповідність вимогам санітарного законодавства щодо їх облаштування, благоустрою, забезпечення питною водою, громадськими туалетами, урнами, якості і безпечності води здійснюють територіальні установи Держпродспоживслужби у Волинській області.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024