Троє ківерчан надурили волинянина на 2 тисячі гривень

11 Квітня 2017, 19:00
1272 Джерело: https://vl.npu.gov.ua/uk/publish/article/218065

Волинянин за передоплатою замовив цукор за ціною набагато нижчою від ринкової, а в результаті лишився без грошей і товару.

За фактом шахрайства слідчі відкрили кримінальне провадження, - інформує прес-служба поліції Волині.

Потерпілий на одному із веб-ресурсів знайшов оголошення про продаж цукру, ціна якого була набагато нижче ринкової. Чоловік зв’язався з продавцем за номером телефону, який був вказаний в оголошенні, аби обговорити умови придбання обраного товару. Псевдопродавець повідомив, що для придбання цукру необхідно здійснити передоплату у сумі 2 тисячі гривень, перерахувавши кошти на платіжну картку.

Після перерахування грошей на вказаний рахунок, зловмисники оголошення про продаж цукру видалили. Бажаний товар потерпілий не отримав.

Співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Волинській області Поліського управління кіберполіції встановили причетність до скоєння шахрайства трьох 25-річних жителів райцентру Ківерці.


 

Кіберполіцейські спільно із слідчими Ківерцівського відділу поліції ГУНП у Волинській області за процесуального керівництва прокуратури Ківерцівського відділу Маневицької місцевої 6 квітня прокуратури провели санкціоновані обшуки у їх помешканнях.


 

У результаті проведених обшуків правоохоронці вилучили, зокрема, три системних блоки, п’ять флеш-накопичувачів, 2 тисячі гривень, сім мобільних телефонів та чернетки із записами оголошень.


 

Наразі за цим фактом триває досудове розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України. Мова йде про шахрайство. Правоохоронці проводять перевірку на причетність шахраїв до скоєння аналогічних злочинів.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024