Дачне: на понад сотню дітей нема жодного дитсадка

12 Квітня 2017, 18:03
1345

Діти Прилуцької сільської ради змушені доїзджати до луцьких і ківерцівських садочків.

Про це йшлося під час чергової тринадцятої сесії Волинської облради, - інформують ІА Волинські Новини.

Депутат Волинської обласної ради від фракції «УКРОП» Олександр Омельчук просить виділити кошти на зведення дитячого садка у селі Дачне Ківерцівського району.

Зі слів депутата, до нього звернувся голова Прилуцької сільської ради з проханням допомогти у вирішенні питання побудови дитячого садочка в селі Дачне. Як зазначає Олександр Омельчук, в Прилуцькій сільській раді, куди входить село Дачне, - 756 дітей дошкільного віку. З них в Дачному проживає 125 дітей, в селі Прилуцьке – 541 дитина, в селі Жабка – 58.

«Понад 80 дітей Прилуцької сільської ради користується послугами дитячих садків Луцька, а приблизно 30 дітей - дитячими садками Ківерців. Через це жителям села Дачне для того, щоб дістатися до найближчого дитсадка потрібно затратити багато часу та коштів на проїзд. Це спричиняє додаткові незручності, а також навантаження на сімейний бюджет», – переконує Олександр Омельчук.


 

Обранець громади стверджує, що частина дітей села залишається без дошкільної освіти, а це ускладнює подальшу соціалізацію та спричиняє «відставання» у шкільному навчальному процесі. Ті ж мешканці села, чиї діти відвідують ДНЗ прилеглих населених пунктів, наражають себе та дітей на додаткові ризики, які спричинені необхідністю перетину доріг з інтенсивним рухом.

Майбутній дитячий садок Олександр Омельчук пропонує будувати на умовах співфінансування обласного бюджету та бюджету Прилуцької сільської ради.

«Загальна кошторисна вартість проекту становить понад 20 мільйонів гривень. Новий ДНЗ додатково передбачає створення від 15 до 24 робочих місць, що дасть змогу збільшити зайнятість населення та зменшити соціальну напругу», – наголошує депутат.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024