Тисячі гектарів заповідного фонду Ківерцівщини віддали під мисливські угіддя

12 Квітня 2017, 21:56
Ліс у Горинському лісництві 3732 Джерело: Panoramio
Ліс у Горинському лісництві

Землю Цуманського лісгоспу нададуть у користування Товариству мисливців та рибалок «Горинь».

Таке рішення ухвалили 12 квітня під час сесії Волинської обласної ради. Відповідний проект рішення опублікували на офіційному сайті Волинської обласної ради.

Мисливські угіддя обласна рада вирішила надати громадській організації «Товариство мисливців та рибалок «Горинь».  Ці угіддя знаходяться на території Ківерцівського району і займають площу 4838 гектара.

Відтак, громадська організація зможе користуватись ними 25 років.

У додатку до проекту рішення міститься перелік мисливських угідь, що надаються для ведення мисливського господарства ГО «ТМР «Горинь». У ньому зазначено, що землевласником угідь є ДП «Цуманське лісове господарство».


 

До нього входить, зокрема Горинське лісництво з кварталами № 1-47 площею 4838 гектара. На офіційному веб-сайті Ківерцівської райдержадміністрації  зазначається, що на його території у селі Грем’яче розташована комплексна пам'ятка природи «Горянські крутосхили». Пам'ятка природи відноситься до заповідних територій загальнодержавного значення.

Це є цінний природний комплекс, який включає високобонітетні сосново-дубові насадження, вкраплення ялини європейської крутосхили річки Горинь з лісовими і лучними угіддями, що створюють мальовничі краєвиди. Тут зростають окремі цінні види лікарських рослин.

Також читайте:

Ківерцівщина: площу заказника «Зубр» можуть зменшити

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024