Волинські лісники показали у ківерцівському «Проліску» власну продукцію

26 Квітня 2017, 09:04
2532

Продукція волинських лісівників всебічно представлена за кордоном, але недостатньо присутня на обласному ринку.

Не знаєте, якою оригінальною сувенірною продукцією з Волині здивувати родичів і знайомих ? Тоді зверніть увагу на виробництво Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Один з пунктів, де можна продегустувати й придбати таку продукцію є рекреаційний пункт «Пролісок». Він знаходиться на трасі Луцьк – Маневичі за 1 кілометр від міста Ківерці.

Волинські журналісти 25 квітня мали нагоду ознайомитись, продегустувати, і звичайно ж – сфотографувати красиві смаколики нашого волинського виробника.



 

Це виробництво вважається побічним користуванням лісової промисловості. Про  неї лісники, головним чином, дбають у весняно-літній період, коли треба переробляти і заготовляти березовий сік, лікарські рослини, гриби і ягоди.

Ми можемо тільки пишатися тим, що лісова галузь нашої області у 70-х роках перша збудувала консервні цехи на базі держпідприємств і була лідером у цій галузі, а зараз Волинь – єдина область, де ці природні комплекси  збереглись і працюють.



 

До шести консервних цехів на базі ВОУЛМГ входять і державні підприємства на Ківерцівщині: «Ківерцівське ЛГ» і «Цуманське ЛГ». Крім того, такі цехи діють у ДП «Ковельське ЛГ», ДП  «Маневицьке ЛГ», ДП «Колківске ЛГ» і ДП СЛАП «Любешівагроліс».

Потужність виробництва з 2015 по 2016 роки зросла на 2 мільйона гривень. Продукція експортується до Польщі, Німеччини, Панами, Ізраїлю, США, Канади. І недарма ! Адже вона вся вироблена з екологічно натуральних соків, ягід та грибів і, при цьому, подається тільки у скляній тарі.




 

Дізнаючись такі яскраві факти, стає лише шкода, що нашого лісового продукту практично не можна побачити на полицях магазинів найбільших мереж Луцька та області. Звичайно, хотілося б бачити окремий магазин з такою продукцію, яка могла  б стати гарним сувеніром для туристів. У відповідь, лісники запевнили, що це вже є у їхніх планах.

Тож найближчим часом будемо сподіватися, що лісові гостинці легко буде відшукати у найближчих крамницях і вони стануть красивим доповненням туристичного обличчя Волині.

Нижче ви можете переглянути ціни на продукцію Волинського ОУЛМГ, які опубліковані на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.






 

Усі консервні цехи доставляють продукцію по всій Україні. При замовленні оптом - доставка безкоштовна. Відстань, на яку виробник готовий відправити замовлення повинна відповідати ціні замовлення.




Антоніна АНДРІЙЧУК

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024