Як у Ківерцях вшанували постраждалих на Чорнобильській АЕС

29 Квітня 2017, 13:15
1992

Владці звернули увагу на поліпшення медичного, соціально-побутового обслуговування та матеріальної допомоги.

У Ківерцівському районі 26 квітня відбулися заходи з нагоди 31 –ї річниці трагедії на Чорнобильській атомній електростанції. Про це повідомляє офіційний веб-сайт Ківерцівської райдержадміністрації.

Біля пам'яника загиблим від наслідків Чорнобильської катастрофи зібралися керівництво району, міста, керівник районної добровільної організації «Союз Чорнобиль», ліквідатори, вдови, представники місцевих засобів масової інформації, працівники підприємств, організацій, установ, жителі міста. Вони поклали до підніжжя пам'ятника квіти та вшанували пам'ять про жетрв аварії хвилиною мовчання.

До ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС звернувся перший заступник голови районної державної адміністрації Юліан Таранчук.

«Низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Вклоняємося тим, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий синівський обов’язок перед рідною землею і рідним народом. Аварія на Чорнобильській атомній електростанції спричинила національну трагедію, наслідки якої ми відчуваємо й досі. Вона опалила долі мільйонів наших громадян, породила велику кількість проблем, що з плином часу змінюються, трансформуються, але не зникають. Бажаємо усім вам та вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку»,- сказав Юліан Таранчук.

До слова запросили також заступник голови районної ради Тамара Чигрин, міський голова Володимир Жгутов, керівник районної добровільної організації «Союз Чорнобиля» Олена Райгуцька.

З міського парку присутні відправилися до приміщення райдержадміністрації, де відбулося засідання круглого столу. У теплій атмосфері, за чашкою гарячого чаю, представники влади поспілкувалися з учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, їх рідними.

Під час зустрічі звернули особливу увагу  до їх повсякденних потреб, зокрема, поліпшення медичного та соціально-побутового обслуговування, забезпечення санаторним лікуванням, надання таким особам соціальної підтримки та матеріальної допомоги. Завідувач Ківерцівського сектору обслуговування громадян Рожищенського об’єднаного управління пенсійного фонду Ігор Степанов надав роз’яснення щодо останніх змін в законодавстві, які стосуються пенсійного забезпечення даної категорії громадян.






 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024