«Люди кажуть»: чи дорого в Україні орендувати житло

06 Вересня 2020, 17:10
1885

Радіо СіД FM спільно із виданням Район.in.ua запустили новий радіопроєкт «Люди кажуть».

«Люди кажуть» має формат розважально-пізнавального шоу, у якому ведуча Вікторія Жуковська озвучує популярний міф, надає максимальну кількість фактів щодо нього, експерт додає фахову думку, а українці, які живуть в інших країнах, розповідають про власний досвід.

Щопонеділка о 19:40 на «СіД FM» – нова тема. Також послухати передачу можна у форматі подкасту.

У новому випуску «Люди кажуть» поговорили про те, чи дорого в Україні орендувати житло.

Оренда квартири в той чи інший час цікавить дві третини населення. Це і молодь, яка планує з'їхати від батьків, і люди, які переїжджають в інше місто, і ряд інших. Вимоги до житла для винайму протягом останніх років значно збільшилася. Люди не хочуть жити в «убитих хрущовках», де відсутність гарячої води – це норма, а не виняток.

Українці кажуть, що винаймати житло – не дешеве задоволення. Так, за квартиру у Києві платять 12 тисяч гривень, цю суму розділяють на двох і це є 30% середньомісячного доходу. 

За статистикою, в україні майже пів мільйона сімей орендують житло. Експерти кажуть, що у великих містах близько 20% мешканців винаймають квартири. Середня вартість однокімнатної квартири у Києві – від семи тисяч гривень. Це житло із відносно свіжим, гарним ремонтом, набором базової побутової техніки, зручною транспортною розв'язкою. Після столиці йдуть мегаполіси з їхніми п'ятьма тисячами за середньостатистичне однокімнатне помешкання.

Найбюджетніші однокімнатки можна знайти у Волинській та Сумській областях. За них просять три тисячі гривень на місяць.

Детальніше слухайте у подкасті.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024