«Цуманська пуща» закликала захистити інтереси держави на території Парку

01 Травня 2017, 18:30
3202 Джерело: https://www.facebook.com/npptsuman/photos/ms.c.eJxFztENwEAIAtCNGkU9df~;FmnDV~;r4gCKSFaOaBZBQeDHS4tMZCodLhNVDBk~;SBVsL5E30T8gHECHEG1AkeC8EV1YUkSO8KCPbP8tPq7RC5K3MC6O3YBMCE5Qt~;EjMY.bps.a.227350

Працівники «Цуманської пущі» направили до прокуратури звернення задля вжиття заходів реагування на порушення природоохоронного законодавства.

Про це йшлося 27 квітня під час прес-конференції у Будинку природи Луцька, - пише Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща» у Facebook.

Під час конференції «Хто заважає становленню Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща»?» виступили директор НПП «Цуманська пуща» Ігор Квач, заступник директора Федір Доридор та начальник відділу науково-дослідної роботи Парку Степан Штокало.

Відтак, під час прес-конференції розглянули питання:

1. Потреба створення Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща»; юридичний аспект прийняття рішення Волинською обласною радою про передачу земель парку у користування під мисливські угіддя ГО «ТМР «Горинь» та ГО «ТМР «Легіон» – відповідав Ігор Квач.

2. Про унікальність та важливість даних територій природно-заповідного фонду Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» та загрозу, яку можуть нести інтродуковані види – доповідав Степан Штокало.

3. Про стан волинської субпопуляції зубра розповів Ігор Квач.

4. Підсумки до теми зробив Федір Доридор.




 

Він зазначив, що адміністрація Парку направила два звернення в прокуратуру Волинської області для вжиття заходів прокурорського реагування на порушення природоохоронного законодавства з прийняттям рішень про надання мисливських угідь вищезазначеним громадським організаціям та в повній мірі захистити інтереси держави по природоохоронюваних територіях.



Попередньо працівники Парку надсилали неодноразові звернення до Мінприроди України та до Волинської обласної ради, на які Адміністрація Президента дала доручення всім органам виконавчої влади не допустити прийняття рішень з наданням мисливських угідь на території Парку. Проте їх обласна рада та профільна комісіія, яку очолює Столяр В. А. проігноровали.

Після основної частини прес-конференції розгорнулася палка дискусія між гостями заходу і представниками Парку.

Полювання, мисливство, мисливське господарство з біотехнічними заходами, заборонені в заповідній зоні Парку, а також на територія заповідних урочищ.

Доцільно згадати, що мисливське господарство включає в себе, крім мисливства, біотехнічні заходи.


 

Деякі види мисливських тварин саме інтродуценти, а інтродукція нових видів тварин і рослин, проведення заходів з метою збільшення чисельності окремих видів тварин понад допустиму науково обґрунтовану ємність угідь, є заборонені на заповідних територіях.

Тож «Цуманська пуща» взиває до державних органів виконавчої влади та контролюючих структур, захистити інтереси держави на природоохоронних територіях.





 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024