Як у Ківерцях відзначали День Європи

11 Травня 2017, 21:29
2344 Джерело: http://www.kivadm.gov.ua

Флешмоб, гімн Європейського союзу та вітальні слова владців району – ківерчани приєдналися до урочистостей свята.

Про це інформує Ківерцівська райдержадміністрація.

Традиційно День Європи в Україні відзначають у третю суботу останнього весняного місяця. Однак цьогоріч через проведення Євробачення святкування перенесли на 11 травня. Ківерчани не стали винятком і також приєдналися до Всеукраїнських урочистих заходів. 


 

Перед приміщенням райдержадміністрації відбувся урочистий захід, участь в якому взяли представники влади, трудових колективів підприємств, установ та організацій, молодь та громадськість міста. Під звуки гімну України на площу внесли Державний прапор, під звуки гімну Європи – прапор Європейського союзу.

З вітальними промовами виступили голова райдержадміністрації Валерій Ткачук, заступник голови райади Тамара Чигрин і перша заступниця міського голови Ольга Поліщук.


 

Голова райдержадміністрації обажав усім присутнім єдності та відданості європейським цінностям, дружнього та теплого спілкування і нових перспектив розвитку України, як європейської держави

«Сьогодні, аграрні міністри Європейського союзу підтвердили візову лібералізацію для України. Найближчими днями  відбудеться підписання і публікація рішення.  Фактично безвіз набуде чинності орієнтовно 11 червня. З цієї дати громадяни України отримають можливість без віз подорожувати країнами Європейського Союзу. Це – перший вагомий результат тих реформ, які відбуваються в Україні протягом останніх трьох років. Впевнений, що наша держава і в подальшому працюватиме у відповідності до цінностей та принципів притаманним ЄС, які гарантують рівні можливості та правову захищеність для кожного громадянина», – наголосив голова райдержадміністрації.

Флешмобом «Україна – це Європа» порадували присутніх вихованці ківерцівського центру дитячої та юнацької творчості.


 

Відзначення Дня Європи на території району продовжиться заходами у навчальних закладах. Так, з 22 по 24 травня відбудуться віртуальні екскурсії та презентації на тему «Європа здалека і близько», конкури малюнків «Моє бачення Європи», тематичні уроки та бесіди. З 17 по 19 травня у селі Дачне відбудеться районний туристичний зліт присвячений Дню Європи, а 20 травня на міському стадіоні проведуть футбольний турнір.

На додачу, будівлі міста та інших населених пунктів краю прикрасять символікою України та Європейського союзу.









 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024