У Ківерцях перепоховали прах загиблих у роки Другої світової війни

14 Жовтня 2020, 11:27
Перепоховання праху загиблих у роки Другої світової війни 3354 Джерело: Facebook
Перепоховання праху загиблих у роки Другої світової війни

Напередодні державного свята Дня захисника України, у Ківерцях на Меморіалі Слави у міському парку, перепоховали прах загиблих у роки Другої світової війни.

Інформує Ківерцівська районна державна адміністрація у Facebook.

Нагадуємо, що у березні — серпні 2020 року, в центрі міста, під час проведення ремонтно-будівельних робіт, було виявлено комплекс поховань. В результаті проведення досліджень пошуковим загоном «Відродження» вдалося з’ясувати, що це поховання воїнів-червоноармійців, які загинули під час Другої світової війни у бою з німецькими окупантами. Знайдено останки 30 воїнів. Встановити особи загиблих не вдалося. Відомо лише, що серед тих тридцяти людей, була одна жінка.

До присутніх звернулися міський голова Володимир Жгутов, заступник голови Волинської обласної громадської організації ветеранів України Генадій Гулько та полковник Збройних Сил України, учасник антитерористичної операції, керівник пошукового загону «Відродження» громадської організації історико-пошукове об’єднання «Невідомий солдат» Вадим Дорофєєнко, який і проводив розкопки та дослідження.

Настоятель Святопокровського собору православної церкви України, отець Іван Семенюк спільно зі священником Юрієм Трокуном, відслужили панахиду за загиблими. Під звуки Державного Гімну України труни з прахом воїнів опустили в могилу. В знак шани військові відсалютували трьома залпами, а присутні поклали квіти.

Читайте також: На ділянці Луцьк–Дачне автошляху Р-14 розпочали фінішне асфальтування

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром