COVID-19: у Ківерцівському районі нові карантинні заходи

16 Жовтня 2020, 12:47
Фото ілюстративне 5862
Фото ілюстративне

Голова Ківерцівської районної державної адміністрації Алла Гонтар звернулася до мешканців району приводу погіршення епідемічної ситуації в районі.

Звернення опубліковане на сторінці Ківерцівської районної державної адміністрації у Facebook.

Ситуація із захворюваністю на COVID-19 в районі погіршується. Якщо раніше фіксували одиничні випадки хвороби, то нині їх – десятки щоденно. Збільшується й кількість летальних випадків.

«Лише від свідомості кожного з нас залежить як буде розвиватися ситуація далі, чи зможемо ми зупинити поширення вірусу», – заявила Алла Гонтар.

На засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийнято низку рішень спрямованих на стабілізацію ситуації:

школам, що функціонують на території району рекомендовано передбачити канікули з 19 до 30 жовтня включно;

заборонено проведення масових заходів;

запроваджено на території району «карантин вихідного дня». Прошу усіх максимально обмежити своє пересування в громадських місцях, особливо у вихідні дні. Проводьте свій час в родині, утримайтеся від поїздок, екскурсій, відвідування інших місць відпочинку;

закладам, де розміщуються виборчі дільниці, провести повну дезінфекцію приміщень до та після проведення місцевих виборів, а також забезпечити виконання вимог, встановлених Кабінетом Міністрів щодо протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів на період дії карантину у зв’язку з поширенням на території України COVID-19;

• заборонено обслуговувати покупців без захисних масок у закладах торгівлі та інших закладах, перевезення пасажирів без індивідуальних засобів захисту у громадському транспорті;

Правоохоронні органи посилять контроль за дотриманням карантинних заходів в публічних місцях, за виконанням умов перебування на самоізоляції людей з підозрою, підтвердженим діагнозом COVID-19, також членів їх сімей.

«Вкотре закликаю всіх – не забуваймо одягати маски в публічних місцях і транспорті, користуватись антисептиками та дотримуватись соціальної дистанції! При перших симптомах грипу та ГРВІ звертайтеся до свого сімейного лікаря. Частіше та ретельніше мийте руки та бережіть себе та оточення!», – закликає Алла Гонтар.

Читайте також: Житель села Хорлупи поцупив планшет та давав хабаря поліціянтам

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024