У Ківерцях відбулися односторонні дебати

19 Жовтня 2020, 14:14
У Ківерцях відбулися односторонні дебати 4748
У Ківерцях відбулися односторонні дебати

18 жовтня у Ківерцях в приміщенні територіальної виборчої комісії були заплановані дебати за участі кандидатів на посаду Ківерцівського міського голови. На подію були запрошені усі кандидати на вищевказану посаду: Дворак Олександр Миколайович, Жгутов Володимир Володимирович, Ковальчук Олександр Миколайович, Мисковець Ігор Анатолійович, Тананайський Юрій Володимирович, Ткачук Валерій Євгенович. Дебати ініціював кандидат на посаду Ківерцівського міського голови Володимир Жгутов.

Журналіст Район.Ківерці побував на місці події.

Напередодні, 16 жовтня у приміщенні територіальної виборчої комісії відбулася організаційна зустріч кандидатів та їх представників щодо дебатів.

Дебати запланували розпочати о 14.00 18 жовтня в приміщенні територіальної виборчої комісії, проте о цій годині був присутній тільки Володимир Жгутов, його представниця, яка транслювала подію у Facebook, модератор заходу – член Національної спілки журналістів України Ольга Куліш, а також  голова і секретар територіальної виборчої комісії. Не зважаючи на те, що інші кандидати не з’явилися, дебати вирішили розпочати вчасно і згідно з регламентом.

Слово надали Володимиру Жгутову, він розповів про себе, зазначивши, що у 2018 році громада вкотре довірила йому керувати громадою.

Перша тема для обговорення стосувалася розвитку Ківерцівської об’єднаної територіальної громади. Тобто, як формувати бюджет, де брати гроші і як їх витрачати.

Володимир Жгутов розповів про найбільші бюджетоутворюючі фактори: податки на землю, податки з доходів фізичних осіб, акцизний збір, єдиний податок. Також бюджет поповнюють кошти державної субвенції, вагомим фінансовим ресурсом має стати участь громади у грантових конкурсах, які оголошує і наша держава, і європейські фонди. Діючий голова наголосив, що найболючіші теми громади – медицина та освіта, тому планує розвивати ці сфери першочергово, водночас не забуваючи ні про соціальні, ні про економічні питання, об’єднані в Програму соціально-економічного розвитку Ківерцівської об'єднаної територіальної громади. На думку Володимира Жгутова, не може бути різниці між дітьми сільських та міських шкіл, кожна дитина громади повинна отримати якісну освіту.

Тим часом до приміщення зайшли декілька чоловіків, один з яких підняв руку. Після того, як йому надали слово, чоловік зауважив, що дебати – це діалог, але не одноосібний звіт. Між присутніми розпочалася дискусія. З одного боку чоловік, що, як виявилося, є у команді кандидата Юрія Тананайського, запропонував вийти на вулицю, де вже зібралося більше десятка людей, аргументуючи це небезпекою зібрання великої кількості людей у приміщенні під час пандемії коронавірусу. З іншого боку, модератор та члени виборчої комісії зауважили, що дебати проводяться  між кандидатами відповідно до їх спільного рішення з дотриманням усіх карантинних вимог і місця вистачить усім.  Час та місце дебатів були погоджені ще 16 жовтня на організаційній зустрічі, в якій брала участь і представниця Юрія Тананайського – його дружина, тому викликає подив, чому кандидат не заходить сам в приміщення, а делегує інших.

Невдовзі, після закидів на адресу Володимира Жгутова в проведенні односторонніх дебатів, та запитань без відповіді до представника Юрія Тананайського, чому його кандидат не прийшов на публічні дебати, чоловіки покинули приміщення.

На завершення, діючий очільник міста зауважив, що у своєму житті він неодноразово брав участь у дебатах з іншими кандидатами на попередніх виборах і тоді ніхто не боявся прямої дискусії, але цього разу вперше його опоненти не з’явилися на відверту розмову. Володимир Жгутов звернувся до виборців, наголошуючи, що усім потрібно бути відповідальними, не потрібно покладатися на державу,  доля і успіх громади залежать від відповідальності і старань кожного мешканця.




 

Коментарі
19 Жовтня 2020, 22:29
Дебати призначає ТВК. а не Жгутов. Чому інші кандидати не прийшли, тому що Жгутов одноосібно призначив зустріч, а слухати його брехливі "заслуги" немає чого. Чому він не розказав у своєму звіті про корупційні схеми з дорогами, земельними ділянками, про закупівлю будівельних матеріалів через конкурси
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024