Місцеві вибори 2020: як голосують у Ківерцях

25 Жовтня 2020, 14:56
6646

У Ківерцях виборча дільниця №070269, що знаходиться по вулиці Комунальній, розпочала роботу вчасно.

Журналіст Район.Ківерці побував на дільниці.

Перше, на що виборець зверне увагу, заходячи до приміщення виборчої дільниці, це надрукована інформація про кандидатів округу, та плакат про те, як не інфікуватися на виборчій дільниці.

Пройшовши далі, у коридорі утворилася помітна черга. Жінка на вході до зали зі скриньками запитує у виборців адресу, міряє температуру та направляє до потрібного столу. Як розповідає голова дільничної виборчої комісії, до столу можуть підходити не більше трьох людей. Відповідні мітки для дотримання дистанції розташовані на підлозі.

На рахунок дотримання карантинних заходів, попри те, що відвідувачі не дотримуються дистанції, усі присутні у масках, членкині дільничної виборчої комісії у захисних рукавицях, на кожному столі присутні антисептики. На дільниці також є кабінка для виборців з ознаками респіраторних захворювань.

Відмітимо також, що голова дільничної виборчої комісії активно підказувала виборцям (без жодних порушень), куди потрібно пройти, яка звільнилася кабінка для голосування, пояснювала відвідувачам та спостерігачам, що можна робити на дільниці та чого робити не дозволено, як з її боку, так і з боку усіх присутніх.

Вона розповіла, що найбільше виборців на дільниці було зранку, під обід їх поменшало. Також зазначила, що відвідуваність не велика.

При виході з дільниці вдалося поспілкуватися з чоловіком у накидці «5 питань». Він розповів, що заповнюють ці бланки з питаннями близько 15 відсотків виборців, і дуже мала кількість сама цікавиться цими питаннями.


1









 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром