Як Жидичин святкував свій День народження: фотозвіт

22 Травня 2017, 23:33
4966

Жителі Жидичина у День села відкрили парк імені Данила Галицького.

Красиве і квітуче село Жидичин Ківерцівського району, а раніше Луцького повіту Рожищенської волості, 21 травня відзначило святкування 790-річчя села  та відкриття новоствореного парку ім. Данила Галицького, що поблизу монастиря.

Не зважаючи на несприятливі погодні умови, людей прийшло чимало. На святкування прийшли не тільки  жителі села, але й багато людей з міста та ближніх сіл.


 

Створення парку ініціювали голова Жидичинської сільської ради Юлія Дащук та Свято-Миколаївський чоловічий монастир. Жителів села, прихожан чоловічого монастиря та всіх небайдужих людей, які долучались до створення парку нагородили грамотами. Серед них був і перший заступник Луцького міського голови, а колишній голова Ківерцівської районної ради Григорій Недопад.

 «Жидичин розпочинає співпрацювати з Луцьком, як давні хороші партнери» - сказала голова сільської ради Юлія Дащук.

Також грамотами нагородили  Юрія Бондарук, Ліну Галан, Віру Федик , Миколу  Маківку, Марію і Валерія Шевчуків.

Цей день супроводжувався святковим концертом. Аматори сільської сцени демонстрували свої таланти. Перед гостями виступали: місцевий жіночий хор, танцювальна група «Оксамит», соліст Жидичинського будинку культури Роман Ковальчук, сімейний ансамбль Піддубних , солістка Жидичинського будинку культури та музикант Наталія Стречен Наталія.


 

Крім цього, на свято завітав камерний оркестр «Кантабіле» з Іриною Котлицькою.

Охочі жителі села та гості взяли участь у флешмобі. Вони викладали слово «Віра» та підіймали прапор до гори.

Після завершення концерту, можна було далі продовжувати насолоджуватись чудовою атмосферою  та прекрасним краєвидом села, скуштувати різні смаколики у вигляді морозива, цукрової вати, цукерок, козацького куліша, шашлика, пройти підготовку у пожежників , навчитись глиняному ремеслу та погратись у чудернацькі ігри.

Свято вдалось на славу. Задоволені та приємно втомлені люди порозходились по власних домівках.
















 

Тетяна МАРТИНЮК

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024