Волинський ліс наповнив бюджети на понад 82 мільйони гривень

13 Листопада 2020, 12:29
1194

Протягом січня-жовтня на Волині до бюджетів усіх рівнів сплатили 82 мільйони гривень рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів.

Зокрема, до загального фонду бюджетів надійшло 70,8 мільйона гривень, а спецфонд поповнився на 11,2 мільйона гривень ренти за спецвикористання лісових ресурсів. Про це інформують у пресслужбі Головного управління ДПС у Волинській області. 

«За уважного і дбайливого ставлення до природних ресурсів завжди буде потенціал для стабільного наповнення бюджетів усіх рівнів. Для Волині, багатої на лісові ресурси, особливо важливо дбати про раціональне використання дарів природи. За таких умов ліс завжди залишатиметься додатковим вагомим джерелом поповнення бюджетів громад», – зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців запевнила, що фахівці податкової служби завжди якісно опрацьовують інформацію від платників та органів місцевої влади щодо потенційних джерел наповнення бюджетів.

Для кожної громада, на території якої є лісові ресурси, теж важливо пильнувати, щоб заготівля дарів лісу з комерційною метою приносила податкові надходження до бюджету, – наголошують у податковій службі краю.

Наприклад, цього року в ягідно-грибний сезон до місцевих бюджетів надійшло 1,6 мільйона гривень рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів. Ще півмільйона гривень – це отриманий громадами від заготівельників єдиний податок. Завдяки активній позиції керівників громад  та контролю з боку податкової служби заготівля ягід та грибів додала бюджетам 2,5 мільйона гривень ПДФО і понад 200 тисяч гривень військового збору.

«Загалом 4,8 мільйона гривень «сезонних» податків – втішний  фінансовий результат, зважаючи на не надто сприятливі метеоумови та показники врожайності лісових ягід та грибів», – підсумувала Світлана Савчук.

Читайте також: Легальне працевлаштування додало бюджетам Волині 3,6 мільярда гривень

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024