Дернівський сільський голова свідчив у справі щодо розстрілів на Майдані

30 Травня 2017, 21:34
2016

«Пегас» з важливим речовим доказом розповів у Києві, як його сотня зазнала найбільших втрат.

У Святошинському суді Києва  23 травня свідчили сільський голова села Дерно Олександр Гуч та громадський активіст із Чернівців Василь Дребет, – інформує «5 канал».

Вони приїхали дати свідчення про обставини, за яких зазнали вогнепальних поранень 20 лютого 2014 року.

Олександр Гуч завжди має при собі важливий речовий доказ, який не можна долучити до матеріалів справи. Це куля, яка 20 лютого 2014 року прошила стегно його лівої ноги та застрягла в кістці правої. Того кривавого ранку Олександр Гуч як сотник 35-ї сотні «Волинська Січ» у перших лавах кинувся із побратимами вгору вулицею Інститутською, відвойовувати барикаду. Він спинився допомогти односельчанину, і за мить відчув – уже сам потребує допомоги.

«Я закрив його щитом, і поранення отримав відповідно наскрізне – в ліву ногу, куля пішла догори, так я був навприсядки, і влучила у пахову зону правої ноги. Через хвилину-другу до мене вже біжить Сергій Трапезун, бере мене на руки і виносить до Жовтневого палацу», – згадує Олександр Гуч.

Потерпілий стверджує, що його сотня зазнала найбільших втрат. Під час подій на Майдані шестеро побратимів загинули, ще десять зазнали поранень. Підсудний – колишній беркутівець Павло Аброськін – мав багато запитань до потерпілого. Між ними виник діалог у суді.

Інший потерпілий – студент із Чернівців Василь Дребет – поїхав до Києва на Майдан попри заборону батька. Поранення зазнав за кілька годин після прибуття поблизу Жовтневого палацу.

«Біля центрального входу я став за колону, щоб оглянути рану. Я побачив спереду кров і тоді ще не розумів, що це вогнепальне поранення», – каже Василь.

Паралельно із розглядом справи в Святошинському суді на вулиці Інститутській проводять масштабний слідчий експеримент-реконструкцію подій 20 лютого 2014 року. Нині вже встановили конкретні точки, з яких силовики вели вогонь та місця, де безпосередньо зазнали поранень майданівці.

Адвокати ж висунули суддівській колегії клопотання – провести аналогічні слідчі дії, але за фактом убивств колишніх «беркутівців».

Як розгорталися події у суді, дивіться у відео:

Нагадаємо, п'ятьом екс-беркутівцям інкримінують вбивства 48 осіб, а ще понад 80 визнані потерпілими.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39