На дільниці в Жидичині виборець робив селфі в кабінці

17 Листопада 2020, 14:16
1866

Спостерігачі на Волині протягом дня повторного голосування з виборів Луцького міського голови 15 листопада ставали свідками не лише порушень, а й просто курйозних випадків.

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

На виборчій дільниці №070296 у селі Жидичин виборець фотографувався в кабіні. Звук клацання почули спостерігачі, представниця ОПОРИ звернула на це увагу членів комісії. Однак коли чоловік вийшов, він пояснив присутнім, що робив селфі у кабіні. Як доказ він показав фото, де видно було лише виборця та синьо-жовте тло, а бюлетень у кадр не потрапив. Опісля чоловіка попросили показати папку із недавно видаленими файлами, аби з’ясувати, чи немає там знімка, за яким можна було б встановити волевиявлення особи. Коли такого не виявилося, чоловік покинув дільницю.

Також  тут виборець хотів проголосувати за пенсійним посвідченням, однак цього здійснити не вдалося, тож він повернувся із паспортом. Інші ж виборці цікавилися, чи можна проголосувати за водійським посвідченням. Їм пояснили, що закон це забороняє. Тому ці виборці скористалися паспортами, які у них виявилися із собою. Опісля ще одна людина хотіла проголосувати, використавши додаток «Дія» – у комісії відмовили, тож виборець вирушив за id-карткою.

Зауважимо, що ситуації, коли виборці цікавилися чи можна проголосувати за, наприклад, закордонним паспортом, траплялися й на інших дільницях у присутності спостерігачів ОПОРИ. Однак  члени комісії не видавали бюлетенів за відсутності паспорта.

Читайте також: До Луцької районної ради потрапили представники усіх партій, які висували кандидатів 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024