У Ківерцівських лісгоспах відбудуться перевірка з екологічної інспекції

28 Листопада 2020, 13:20
1603

На Волині інспектори перевірять 5 лісгоспів, спеціалісти Державної екологічної інспекції у Волинській області проведуть перевірки у 5 лісгоспах.

Про це інформує Державна екологічна інспекція у Волинській області

Перевірки мають відбутися у ДП «СЛАП «Рожищеагроліс», ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс», ДП «Камінь-КаширськеЛГ», ДП «Ківерцівське ЛГ», ДП «ЛМГ «Звірівське».

Керівництво Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства повідомило про готовність до перевірок у листі очільнику ДЕІ Андрію Мальваному.

Після доручення прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та втручання в ситуацію щодо недопусків на підприємства міністра захисту довкілля Романа Абрамовського Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства самостійно звернулось до інспекції щодо готовності проведення перевірки.

У 2020 році до Інспекції 7 разів надходили скарги про незаконні рубки та несанкціоноване вирубування лісів на території районів.

Проте перевірки провести не вдалось. Керівники лісгоспів не допускали інспекторів до перевірок, аргументуючи це карантином через пандемію коронавірусу.

Директорів підприємств притягнули до адміністративної відповідальності. Вони сплатили лише штрафи за недопуск згідно зі статтею 188-5 КУпАП.





 

Коментарі
29 Листопада 2020, 00:43
Там рука руку миє. Такий безпорядок зробили що світ не бачив і люди не чули. Працюють по принципу нинішньої влади. Поки є можливість і влада то гребуть все на світі. Я вже не говорю про дуб який постійно пропадає, і сліди зачищають. На всі рубки лісу дає добро головийн лісник області, і та перевірка в кращу сторону нічого не зробить.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024