Конфлікт навколо старости для Сокиричівського округу: сторони прокоментували ситуацію

10 Грудня 2020, 17:48
23863

У Сокиричівський округ на Ківерцівщині хочуть призначити старостою голову ГО «АвтоЄвроСила» Валентина Федорука, але мешканці нібито проти цієї кандидатури.

До редакції Район.Ківерці звернувся депутат Ківерцівської ради Михайло Мелех від імені мешканців громади, тому ми вирішили розібратися в ситуації.

За словами Михайла Мелеха, новий голова громади Олександр Ковальчук вирішив призначити на посаду голови Сокиричівського округу свого друга Валентина Федорука і відмовляється дослухатися до місцевих жителів. Депутат розповів, що люди проти цього кандидата, тому що він «непорядна людина».

«Люди возмущаються через те, що він, по-перше, непорядний чоловік, а по-друге, він з Луцька. Ну як людина з Луцька буде керувати селом, як він не знає навіть сіл, які входять в округ. Люди як люди, завжди знаходять якісь компроміси, якщо з людиною можна говорити, а з ним взагалі говорити неможливо», – емоційно пояснює Михайло Мелех.

Також він додав, що у неділю голова та кандидат на посаду старости організовують громадські слухання.

Валентин Федорук у свою чергу запевняє, що місцеві мешканці зовсім не проти бачити його на посаді старости. А ті, хто проти, – це наближені до Михайла Мелеха люди.

«Ми з Олександром Ковальчуком давно знайомі, він знає мене з хорошого боку і каже: я би хотів бачити тебе на цій посаді, але давай послухаємо людей. Просто, що є проплачені люди Михайла Костянтиновича, які звичайно що проти. А звичайні мешканці сіл знають мене з дуже гарного боку. Я спробую, але зараз старосту в любий момент можна змінити, якщо я не справлюся, то призначать іншого. Але, я думаю, люди не розчаруються», – каже Валентин Федорук.

Також він запевнив, що не хоче цієї посади, а хоче, щоб округ мав хорошого господаря. І додав, що громадські слухання в неділю – це цілковита ініціатива Михайла Мелеха.

Поговорити з головою громади Олександром Ковальчуком, на жаль, не вдалося. У міській раді відповідали, що голова на дуже важливих переговорах, або ж не брали слухавку, а особистий номер посадовця не відповідав.

Сподіваємося, що в неділю на громадських слуханнях зійдуться всі сторони, а Сокиричівський округ матиме старосту.

Довідково:

До Сокиричівського округу входять села Сокиричі, Конопелька, Заброди, Бодячів, Дідовичі, Муравище.

Читайте такожГоловні на селі: хто такі старости й навіщо вони потрібні громаді

Коментарі
10 Грудня 2020, 21:38
<p>Чомусь усі рішення громади вирішують два села: Сокиричі та Муравище, а жителів сіл<br /> <br /> Бодячів, Заброди, Дідовичі ніхто ніколи не кличуть.</p>
10 Грудня 2020, 22:14
<p>Федорук лізе, щоб ліс красти. Авто євро свині, які хочуть отримати шматок з корита.</p>
11 Грудня 2020, 01:14
Дійсно, невже немає людей в с. Сокиричі, які могли би бути старостою? Скільки можна "своїх" пропихувати? Федорук не та людина, яка буде дбати за село!!!! За свою вигоду!
11 Грудня 2020, 17:59
Мелех живе в Муравищах і тому йому й болить округ. А цей євробляхар, якого ніхто на селі не знає, хоче впасти на жирну посаду з зарплатою 20 тисяч і заробляти на мутках у лісі. В області луганський десант, а в нас який тоді виходить??
11 Грудня 2020, 18:02
Василю, не момент з'ясовувати сокиричанський чи муравищанський чи бодячівський. Бо мер взагалі пхає луцького, якому що Бодячів, що Сокиричі до одного, вибачте, місця. Йому треба просто територія, на якій можна заробляти.
11 Грудня 2020, 23:49
Ото шайка зібралася.
12 Грудня 2020, 00:15
Мафіозі захватили Ківерці! Молодці, наголосували собі )
12 Грудня 2020, 11:36
Визнаний злодій пропихає неадекватного тупого злодія. Хай живуть злодії в районі!!!!
12 Грудня 2020, 16:26
А взагалі хто такий Федорук? Хто такий перший зам Ковальчука, які їх заслуги перед громадою? Те що ліс крали? Де можна нажитися, там автоєвросила наша, за всіх не буду писати. А якщо добре копнути, то судимість є в декого за зберігання незаконно вирубаного лісу. Вже нудить від тих автобояхарів, нічооо корисного не зробили, а все хочуть нахаляву. Я к тільки прийдуть до влади то Ківерцівського лісу вже не буде
12 Грудня 2020, 17:17
МЕЛЕХ !!! Тримайся, ми з тобою ! На яку годину слухання ? Ніде немає по селах оглошень. А в Ковальчуку я розчарувався.При зустрічах обіцяв одне, а робить зовсім інше. Понабирав в команду непрофесіоналів, людей байдужих до проблем, а покращення не буде, є ж люди в наших селах з досвідом роботи, знавці, професіонали. Якщо так буде і далі............
12 Грудня 2020, 19:30
Слухання на 12.00 в Сокиричах біля церкви. Приходьте-побачите, почуєте-буде цікаво
12 Грудня 2020, 21:36
Справа в тому, що Валентин давно поперек горла лісокрадам і злочинцям таким як мелех... Про мелеха знають всі, але українська продана натура завжди в бере 100грн. А не справедливість.
12 Грудня 2020, 23:24
Крім Федорука є ще кандидати ?
13 Грудня 2020, 22:34
Хіба Федорук не болотувався на місцевих виборах? Де можна побачити, скільки за нього проголосувало? Таким чином, буде видно рейтинг довіри до цього представника в старости
13 Грудня 2020, 22:34
Хіба Федорук не болотувався на місцевих виборах? Де можна побачити, скільки за нього проголосувало? Таким чином, буде видно рейтинг довіри до цього представника в старости
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024