Команда з Ківерець змагалися за дебатний «Новорічний кубок»

22 Грудня 2020, 11:34
1379

Два десятки команд із Луцька, Ківерець, Володимира-Волинського, Івано-Франківська, Львова, Коломиї, Одеси, Долини та Острога зібрала Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки на Зимовий кубок із дебатів.

Захід відбувся 19-20 грудня в рамках заходів програми «Молодь Волині 2016-2020».

Тема змагань була незвичайною та святковою: команди сперечалися щодо персонажів та сюжетних поворотів, які були покладені в основу книг Роберта Шеклі, Роджера Желязни, братів Стругацьких, Акутагава Рюноске, Антуана Екзюпері, Рея Бредбері та навіть українських народних казок.

В результаті відбіркових ігор у фіналі опинилися команди, «Санта чистить комин» Дмитро Оганов та Олександр Єжов (Львів), «Підпільник Кіндрат» Інна Мазурик та Ігор Біда (Луцьк) та «Львів А» Будзан Ірина та Руслан Романків (Львів). А перемогла цьогоріч команда, яка представляє Волинський осередок Федерації дебатів України: «This House will legalize HoHoHo» Катерина Туркін (голова дебатного клубу Волинського національного університету імені Лесі Українки) та Сирота Любомир (переможець та найкращий спікер першого Новорічного кубку ще у 2017).



Кращим спікером стала дебаторка з Волинського національного університету імені Лесі Українки – Інна Мазурик (яка увійшла до п’ятірки кращих дебатерів України сезону 2019-2020). Кращим суддею гравці визнали Ореста Багрія із Івано-Франківська. Переможці отримали кубки і медалі, кожен учасник отримав приємні подарунки на згадку про «Новорічний турнір».

«Минулого року це був захід, на який ми отримали просто неймовірну кількість позитивних відгуків, а середній бал оцінки гравцями суддів взагалі став рекордним за останні три сезони і тому була додаткова мотивація повторити. Цього року ми внесли багато змін, зменшили кількість учасників (через карантинні вимоги), наші волонтери провітрювали приміщення після кожного раунду, дезінфікували поверхні, зробили кілька точок кава‑брейків (щоб не допускати скупчень учасників), маски, обіди в індивідуальному пакуванні, температурний скринінг що дві години і таке інше.

Для нас було важливо провести офлайновий захід в цей період, щоб підкріпити мотивацію учасників продовжувати займатись дебатами та розвиватись в цьому напрямку, адже карантин і засилля онлайн заходів вніс суттєві корективи в наш побут. На жаль, кілька учасників, в яких з’явились симптоми хвороби не змогли приєднатись до нас особисто, і ми таки мали 3 команди онлайн» – розповідає головний суддя турніру Антон Євтушок.



Організатори «Новорічного кубку» з дебатів: ВДОУНБ імені Олени Пчілки, ВМГО «Федерація дебатів України» за підтримки Управління у справах молоді та спорту Волинської облдержадміністрації. Департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради, Волинської обласної МАН.

Читайте також: У Луцькому районі державні землі приймуть у комунальну власність



 

Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024