Ківерцівщина: служити в армії тепер можна без зброї

16 Червня 2017, 17:15
1437

Близько двох десятків солдатів, що сьогодні перебувають на військовій службі у Ківерцівському районі, не користуються зброєю

Відповідно до Закону України “Про альтернативну (невійськову) службу”  громадяни України мають право на альтернативну службу, якщо виконання військового обов’язку суперечать їхнім релігійним переконанням і якщо вони належать до релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю, повідомляє сайт Ківерцівської райдержадміністрації.

Станом на 1 червня 2017 року на обліку в управлінні соціального захисту населення знаходиться 18 громадян, які успішно проходять альтернативну службу у Ківерцівському районі.

Відповідно до представлених довідок громадян, що проходять невійськову службу двоє належать до Євангельських християн-баптистів, 15 – до християн віри Євангельської та один – до Свідків Єгови.

Нагадаємо, що на альтернативну службу направляються громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу і особисто заявили про неможливість її проходження як такої, що суперечить їхнім релігійним переконанням, документально або іншим чином підтвердили істинність своїх переконань. 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024