У Ківерцівській громаді старостинський скандал

28 Грудня 2020, 13:32
3339

У Ківерцівській громаді не призначили старосту Сокиричівського округу. Питання призначення старости голова громади Олександр Ковальчук зняв із порядку денного. Жителі, які виступали проти кадрового рішення міського голови, кажуть: хочуть бачити старостою людину, яка знає проблеми навколишніх сіл.

Про це повідомляє Суспільне.

Як розповів Суспільному міський голова, на сесійне засідання висунув кандидатуру Валентина Федорука, проте частина жителів громади просила призначити Юлію Хвалько.

Читайте також: Конфлікт навколо старости для Сокиричівського округу: сторони прокоментували ситуацію

Консультант із юридичних питань Асоціації міст України Валентин Малиновський зазначив, що повноваження пропонувати кандидатуру старости покладено саме на голову громади.

Депутат міської ради Михайло Мелех каже: напередодні були громадські збори, на яких підтримали кандидатуру Юлії Хвалько, її запропонували для ухвалення на посаду. Із його слів, голова громади сказав знайти кандидата, якого б підтримали всі села.

«Ми зібрали збори, люди проголосували більшістю за неї (за Юлію Хвалько – ред.) – 76 осіб. Непередбачуваний у нас голова: говорить одне, робить інше», – розповів обранець громади.

Кандидат на посаду старости Валентин Федорук, якого пропонував міський голова, каже: люди збиралися і на його підтримку.

«Людей було не багато 30-40. Теж зібралися опозиціонери», – каже Валентин Федорук.

Загалом у Ківерцівській громаді – сім старостинських округів, з яких на шістьох кандидатури призначені, - каже голова громади Олександр Ковальчук. Посадовець додає: якщо питання призначення старости буде саботуватися далі, то округ приєднають до міста, і всіма довідками займатиметься діловод.

Олександр Ковальчук зауважив, що питання призначення старости Сокиричівського округу повторно розглянуть на наступній сесії.

 

Коментарі
28 Грудня 2020, 17:28
Юля гарно говорить але йти на старосту де 6 сіл! Потрібно ділову, принципову людину яка знає як формується бюджет, де брати гроші. А чому Мелех не висуває свою кандидатуру ? Я двома руками за нього
28 Грудня 2020, 17:41
Мелех боїться бо втратить свій бізнес. Я в нього працював не оформленим не довго тому що не хотів оформляти нас, а всього таких як я до 40 людей і всі працюють підпільно, і він нам сказав що оформляти не буде, тому я розрахувався.
28 Грудня 2020, 18:18
Хтось інший -тільки не Юля. Чоловіка до самогубства довела, загубить і село
30 Грудня 2020, 12:58
Ковальчуку вирішувати хто буде, з ним йому працювати
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024