На 2021 рік в області передбачили видатки у сумі 3,5 мільйона гривень на сільське господарство

05 Січня 2021, 15:05
932

Тема сільського господарства зацікавила майже повний склад постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин.

На захисті галузевого бюджету - начальник управління агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко.

Згідно із пояснювальною запискою до проєкту бюджету, головному розпоряднику  коштів на 2021 рік передбачаються видатки у сумі 3 млн 500 тис. гривень

На  реалізацію Комплексної програми розвитку галузі  АПК на 2016-2021 роки передбачили видатки загальним обсягом 700 тис. гривень, які за пропозиціями головного розпорядника коштів будуть спрямовуватися  місцевим бюджетам для забезпечення співфінансуванням відповідних заходів програми.

Кошти  загального фонду обсягом 300  тис. гривень заплановані на надання  дотації  власникам особистих селянських господарств, які утримують три  і  більше  корів.  Крім того, залучаються кошти спеціального фонду (надходження від відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва) у сумі 400 тис. гривень, які будуть  спрямовані на фінансову підтримку заходів  з  корінного поліпшення сінокосів та пасовищ.

Ігор Волошенюк вважає, що бюджет міг би дотувати закупівлю якісного сортового насіння і це також мало би результативніший ефект, ніж виплата власникам корів по 150 гривень бюджетної підтримки.

На  виконання  заходів  Регіональної  комплексної  програми  підтримки індивідуального  житлового будівництва  на  селі  «Власний  дім» у проєкті рішення на 2021 рік передбачено видатки обсягом 2 млн 800 тис гривень, запланованих  від  повернення  коштів, наданих для кредитування індивідуальних сільських забудовників в попередні роки. За рахунок цих коштів планується надати 45 кредитів жителям сільської місцевості на будівництво (добудову), придбання житла та проведення інженерних мереж.

Використання фінансового ресурсу передбачається здійснювати із залученням коштів державного бюджету та на умовах співфінансування з місцевих бюджетів.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром