На реалізацію заходів з освіти передбачили 1,7 мільйона гривень

07 Січня 2021, 12:26
1268

Захищати кошторис галузі прийшла начальник управління освіти та науки ОДА Людмила Плахотна.

Згідно із пояснювальною запискою до проєкту бюджету, на 2021 рік головному розпоряднику коштів–управлінню  освіти  і  науки  облдержадміністрації передбачені  видатки  в  загальному  обсязі  967,5 млн. гривень. Це на 52 млн. гривень більше від показників нинішнього року.   

Джерела  фінансування – різні. Зокрема,  313 млн. гривень – освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, 16 млн. гривень  – субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам  на надання державної  підтримки  особам з особливими освітніми потребами, 65 млн. гривень – додаткової дотації з державного бюджету обласному бюджету на   фінансування переданих з  державного бюджету видатків з утримання  закладів  освіти та  охорони  здоров’я,  516 млн. гривень – кошти  обласного   бюджету,  54 млн. гривень  – власні надходження бюджетних установ.

Людмила Плахотна зауважила, що в проєкті бюджету враховані видатки на захищені статті, в тому числі й підвищення заробітної плати в галузі на 19% та виплата матеріальних допомог на оздоровлення.

На реалізацію заходів головної освітянської регіональної програми передбачеили 1,7 млн. гривень.

Управління пропонує депутатам визначитися із долею трьох закладів: Рожищенського навчально-реабілітаційного центру для дітей з порушенням опорно-рухового апарату Волинської обласної ради, Липлянською спеціальною загальноосвітньою школою-інтернатом та Нововолинською спеціальною загальноосвітньою школою № 9. У цих закладах переважно навчаються діти з місцевих територіальних громад, тому, як варіант, їх можна було би передати на місцеві баланси.

Окрема пропозиція щодо Липлянської школи.  Управління розглядає можливості переведення дітей, які в ній навчаються, до інших обласних закладів такого ж типу, а саме приміщення школи пропонується передати Волинському науковому ліцею, який потребує розширення.

Читайте також: На Волині з 1 січня ввели в дію нові бюджетні рахунки 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024