Ківерцівські лідери знайомилися з історією Пересопниці

22 Червня 2017, 15:08
1298

В рамках Літньої школи лідера організували екскурсію до села Пересопниця

Цього року 24 лідери учнівського самоврядування загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів району побували в культурно-археологічному центрі «Пересопниця», пишуть на сайті Ківерцівської державної адміністрації. 

Пересопниця – одне з найвідоміших поселень в Україні, що розкинулося  у мальовничому місці на берегах ріки Стугни. Саме тут багато віків назад вирувало життя містечка із укріпленнями, замком та князями, діяв чоловічий монастир, де було написане славнозвісне Пересопницьке Євангеліє.

Молодь піднімалася на сторожову вежу, із якої, як на долоні, видніється краса цього унікального історичного села. У археологічному музеї учні ознайомилися із викопними артефактами, що свідчать про проживання тут людей первісної епохи, описують військову та духовну історію Пересопниці.

Юні лідери розглянули велику експозицію, присвячену старовинному городищу та історії поселення. Справжнє захоплення у музеї Пересопницького Євангелія викликала його копія.

Прогулянка територією археологічного комплексу додала вражень від муляжа садиби та укріплень ХІІ століття, кам’яного хреста із 400-річною історією на місці Пречистенського православного чоловічого монастиря.

Нагадаємо, що традиційно, в рамках Літньої школи лідера, з метою ознайомлення із історією України, сектор у справах молоді та спорту спільно з відділом освіти адміністрації організовує молодіжні патріотичні  екскурсійні поїздки.      

2

                   

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024