У луцькій клініці відкриють реабілітаційне відділення постковідних станів

16 Січня 2021, 11:16
948

У  клініці сімейної медицини Behealthy, що в Луцьку, відкриють реабілітаційне відділення постковідних станів. 

Про це повідомляє адміністрація медичного закладу.

Основними ознаками постковідного синдрому є виражені загальна слабкість, астенія протягом кількох тижнів або місяців після хвороби, неврологічні порушення, радикулопатії, нейропатії, болі та судоми в м’язах верхніх та нижніх кінцівок, головний біль, після інтоксикаційного синдрому, а також після довготривалого прийому великих доз НПЗП, кардіологічні порушення,  фіброз легень, загострення хронічних хвороб, втрата нюху та смаку та їх довге відновлення, психологічні і психічні порушення, проблеми з кишково-шлунковим трактом.

«Наразі лише збирають інформацію і постійно фіксуються нові прояви, але медики та науковці вже зрозуміли, що боротися доведеться не тільки із самим збудником, але й з його наслідками. Допомогти покращити якість життя та отримати результат, не завдаючи ще більшої шкоди організму допоможуть фізіотерапевтичні процедури та методи нетрадиційної медицини. Вони дуже широко застосовуються у світовій медичній практиці та відомі завдяки безпечності та мінімальній кількості протипоказань» – додають у клініці сімейної медицини.

В лікувальній установі надаватимуть декілька видів реабілітаційної допомоги:

Оксигенотерапія та інгаляції. Терапія киснем стимулює обмінні процеси і прискорює поповнення енергетичних запасів організму,  внаслідок чого підвищується фізична і розумова працездатність, поліпшується пам'ять та сон, полегшуються головні болі.

Дихальна гімнастика та поступальний дренаж. Регулярні тренування допомагають зміцнити дихальні м’язи і поліпшити функціональні параметри дихального процесу, зокрема збільшити дихальний об’єм при наявності фіброзу легень.

Магнітолазерна терапія. Досить універсальний вид фізіотерапії, що покращує живлення клітин, сприяє правильному обміну речовин в тканинах, підвищує мікроциркуляцію та проникливість судин, а також рівень антиоксидантів у крові. Крім того, вона сприяє усуненню больових відчуттів, спазмів, набряків, забезпечує протизапальний та імуностимулюючий ефект.

Електрофорез. Постійні електричні імпульси мають властивість опосередковано знижувати запальні реакції, виявляють протинабрякову дію, усувають больовий синдром, розслабляють підвищений м’язовий тонус, покращують мікроциркуляцію, прискорюють процес регенерації тканин, стимулюють вироблення біологічно активних речовин (вітамінів, мікроелементів, гормонів).

Міостимуляція. Під час процедури міостимуляції, під впливом електродів, м’язові тканини активно скорочуються, що сприяє регенерації тканин, відновлення м’язових волокон, поліпшенню циркуляції лімфи і крові. Це покращує процес обміну хімічних елементів і зменшує жировий обсяг.

Ультразвук. При правильному дозуванні ультразвук надає болезаспокійливу, розсмоктуючу, протизапальну, спазмолітичну, фібринолітичну дію.

Рефлексотерапія – це метод лікування різних захворювань організму за допомогою дії на рефлекторні точки нервової системи.

Гірудотерапія. Головний компонент  гірудин, він запобігає згортання крові і стимулює процес розсмоктування тромбів.

Лікувальний масаж та мануальна терапія дозволяють проводити лікування хребта і суглобів, порушень роботи м'язів, захворювань внутрішніх органів.

Психологічна реабілітація та арттерапія. Позитивні емоції та психологічна підтримка є основним фактором швидкого одужання. Образотворчим мистецтвом використовується  з метою аналізу та позитивного впливу на психоемоційний стан людини.

Читайте також: У луцькій клініці «Біхелсі» приймає онкогінеколог

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024