У Ківерцях перевірили пункт обігріву

25 Січня 2021, 15:27
2233

З метою забезпечення моніторингу додержання прав бездомних осіб в зимовий період працівники регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Любов Сітовська та Віталій Єлов здійснили моніторинговий візит до двох стаціонарних пунктів обігріву в області.

Про це повідомили на сайті секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Згідно з інформацією, яка розміщена на офіційному сайті Волинської обласної державної адміністрації, у Волинській області, станом на 15 січня, організували функціонування 37 стаціонарних пунктів обігріву. Зокрема, за інформацією, яка розміщена на офіційному сайті Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області, станом на 22 січня організували функціонування 12 стаціонарних пунктів обігріву.

Здійснили два візити до стаціонарних пунктів обігріву, які облаштовані для бездомних осіб в області.

За результатами візиту до стаціонарного пункту обігріву в Рожищі (Приймальне відділення Рожищенської центральної районної лікарні) встановили, що є інформаційні покажчики щодо облаштування пункту, який працює цілодобово.

Пункт розміщений на першому поверсі та розрахований на три ліжко-місця. Людей забезпечують гарячим харчуванням та медичною допомогою. Приміщення опалюється. Є антисептики для рук. Бездомним особам, які звертаються, видають засоби гігієни та засоби індивідуального захисту, є можливість випрати та висушити одяг, а також змінити одяг та взуття. Інформацію щодо розпорядку роботи облаштованого пункту обігріву не оприлюднено.

За результатами візиту до стаціонарного пункту обігріву у Ківерцях (приміщення залізничного вокзалу станції Ківерці) встановили, що є інформаційні покажчики щодо облаштування пункту. Пункт  розміщений на першому поверсі.

На момент візиту, 21 січня, з 14.00 до 16.00 пункт був зачинений. За інформацією, яка розміщена на офіційному сайті Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області, станом на 22 січня цей пункт функціонує. Причини, за яких пункт не функціонував у день проведення моніторингу, встановлюють.

За результатами вказаного моніторингу підготують та направлять відповідні акти реагування до органів місцевого самоврядування.

Читайте такожУ «Цуманській пущі» нарахували 19 зубрів

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024