Як у «Цуманській пущі» тестували новий веломаршрут

30 Червня 2017, 16:43
4910

Любителі велоспорту насолодились природою Ківерцівщини.

У «Цуманській пущі» 28 червня, на День Конституції, 16 велолюбителів, серед яких вчителі, журналісти, фотографи, представники творчих професій, тестували новий одноденний веломаршрут.

Мандрівка пролягала як територією Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща», так і прилеглими місцевостями. Приємна прохолода лісових стежин, освіжаюче купання в озері, споглядання архітектурних пам’яток та волинських ландшафтів, відпочинок на лісових галявинах, прогулянки серед вікових дубів та сосен на крутосхилах Стиру – всім цим мали змогу насолодитись учасники подорожі.

Маршрут нескладний, починається та закінчується в Луцьку. Це хороша нагода для лучан цікаво та пізнавально провести вихідний, адже, нерідко, ми дуже мало знаємо про місцевість довкола свого міста.

Маршрут: місто Луцьк – село Жидичин (Свято-Миколаївський монастир) – джерело «Святий Дух» – пам'ятний знак на братській могилі воїнів І Світової війни - старий млин в селі Кульчин – село Кульчин – крутосхили над річкою Стир – ліс біля село Кульчин – озеро в селі Озерце – ліс між селами Клепачів та Жабка – cтарий Ківерцівський шлях – село Прилуцьке – Панський ліс – місто Луцьк. Протяжність маршруту біля 50 кілометрів.

Працівники парку планують і надалі сприяти розвитку різних видів екотуризму, закликають долучатись до здорового способу життя, пізнавати природу та історію нашої Волині.

Організаторами та керівниками заходу були працівники відділу еколого-освітньої та рекреаційної роботи парку «Цуманська пуща» Павло Савчук, Максим Нечипорук, та Максим Рудік.

 

Фото: Павло Савчук, Максим Нечипорук, Андрій Ярчак, Віктор Поліщук.


















 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024